LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

25 Kasım 2009

TATİLE ÇIKTIM..DÖNÜCEM :))))))


HERKESE TÜM SEVDİKLERİYLE BİRLİKTE

SAĞLIK, MUTLULUK, HUZUR DOLU

NİCE BAYRAMLAR DİLERİM.

23 Kasım 2009

Best of ............



Bu adreste son 30 yılda en çok dinlenen tam 1000 yabancı şarkının kaydı var.

Tıklayın adrese.. bırakın liste sırasıyla çalsın.. bazıları komik bazıları romantik ne çok anı canlanacak inanamazsınız :)))



19 Kasım 2009

Swarovskiyi seviyorum !!!!!






Kristallere, taşlı, pullu kısacası parıldayan şeylere bayılıyorum. Kim derdi ki ortaokul yıllarımda gümüş zincirleri bile gereksiz ve şatafatlı bulan ben, gün gelecek böyle pırıltılara boğulacağım.


Swarovski’yi eskiden beri çok severdim ancak sadece takılarını ve minik hayvancıklı objelerini biliyordum.


Sonra giysilere, ayakkabı, çantalara falan geldi sıra. Ancak Sex and the City filmini seyrederken gördüğüm swarovskili cep telefonlarıyla her şey değişti. Sonra kulaklıklar, mouse’lar, ruj kutuları, fırçalar, mobilyalar derken her yer swarovski oldu çıktı.


Türkiye’de bu tarz şeyler yapan birkaç yer var (en iyisi bu adreste) ancak fiyatlarını tahmin edersiniz. İnsan bir tek şey beğense tamam ama ben her gördüğüm taşlı şeyi istiyorum. Bu konuda internette araştırma yaparken gerekli tüm ekipmanın oldukça uygun fiyatlara satıldığını (örneğin firemountaingems) keşfettim. Ondan sonra beni tutabilene aşk olsun :) .


Eğer el beceriniz varsa ve yaratıcılığınıza güveniyorsanız, bir de benim gibi böyle şeylere fazlaca meraklıysanız bir inceleyin derim ben. Bazıları (özellikle bu adres) gerçekten sanat eseri gibi. Yaparken biraz sabır gerektiriyor ama sonuçlarına değer bence.


Eğer sabırsızım hazır bir şeyler yok mu derseniz adres burası. Japonlar aşmış ama çok güzel şeyler var gerçekten..


Bunlar benim cicilerim...Arkadaşlarım sağolsun :)






Son nokta bu olsa gerek!!!!

13 Kasım 2009

BONNYFOOD Ankara'da !!!!


Bu lezzetli çiçekler artık Ankara'da!!!
Bonnyfood 18 Kasım'dan itibaren Ankara'da da hizmet vermeye başlıyormuş.


Sevdiklerinize değişik bir sürpriz yapmak için kek, meyve ve çikolatadan çiçekler, mesajlı kurabiyeler göndermek isterseniz bu adresi bir tıklayın derim. Oldukça farklı ve şık ürünleri var. Servis kalitesine ve lezzetine de diyecek laf yok...


Hobiseverler için İstanbul'da Lezzet Tur'ları da düzenliyorlarmış. İlgilenenlerin bilgisine ....:)



BENEFIT Türkiye'de !!!!


Yazılarını severek takip ettiğim mahmure'de bugün bir haber okudum ve çok sevindim(haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz)
Dünyanın en favori makyaj markası (!!!!) BENEFIT artık Türkiye’de . Kasım ayının ortasından itibaren Sephora’larda satışa sunulacakmış.


Sonra haberin devamını okudum ve bazı ürünleri ve muhtemel fiyatlarını vermişler. Yüz pudraları 92 TL (kendi sitesinde 28 $) , Bad Gal göz kalemleri 52 TL (kendi sitesinde 20 $), Bad Gal maskara 64 TL (kendi sitesinde 19 $) gibi ...


Sonra Internetten alışveriş yapmayın sahtedir falan diye bar bar bağırıyorlar. Alın işte yorum sizin :))))


Dip Not: Just Make Up kendi sitesinde Benefit’le ilgili bir yazı yazmıştı. Alışverişle ilgili detayları buradan öğrenebilirsiniz.

11 Kasım 2009

Parfüm Dosyası -Part 1!!!



Önce şu bayıla bayıla kullandığımız parfümü biraz tanıyalım:


Parfüm kelimesinin Latince “uçucu kokulu duman” anlamına geldiğini biliyor musunuz?
Tarihi ise oldukça eski...Ta 5000 yıl öncesine Mısırlılara kadar dayanıyor...


Çeşitlerine gelince;
Parfume : En kalıcı olan parfüm özüdür. Oldukça yoğun ve yağlıdır ve bu nedenle çok kalıcıdır. %20-40 civarında parfüm özü içerdiğinden oldukça pahalıdır :))
Eau de Parfume: Parfüm özüne yakın ancak o kadar kalıcı değildir. %7-14 oranında öz yağ içerir.
Eau de Toilette: En hafif koku türüdür. %3-10 oranında öz içerir. Kalıcılığı da ona göredir.
Dikkat: Bazen aynı seride bile olsa kokular birbirinin aynısı olmayabilir. Çünkü parfümü hafifletirken içine bazı notalar konmayabiliyor. Kokunun kalıcılığını arttırmak için aynı serinin sütlerini, duş jellerini, pudralarını kullanabilirsiniz. Koku yoğunluğunu en çok arttıranlar kuşkusuz banyo ürünleri.



İşte benim deneyip beğendiğim parfümler!


Benim cildim oldukça hassas ve kuruya yakın olduğundan çiçek ve meyve kokularını, çok ağır olmayan tatlı kokuları seviyorum. Baharatlı kokular bana gitmiyor. Sevdiğim parfümlerin mutlaka yan ürünlerini de almaya çalışıyorum. Hem kalıcılığı hem de etkisi artıyor.







1-Favori parfümüm Chanel Chance! Bence klasik ve rakipsiz. Son derece kalıcı, etkileyici bir parfüm. Hafif tatlı ve çiçeksi bir kokusu var. Reklamlarında “yakınlık hissi uyandırır” falan diyor ya emin olun doğru söylüyor :P....Genellikle kışın veya özel gecelerde kullanıyorum. İndirime falan girmiyor bu parfüm ekonomik davranmak lazım :)


2-Favorilerimden bir diğeri Christian Dior - J'Adore. Bu parfüm de meyve ve çiçek kokularının bir karışımı. Son derece kalıcı bir parfüm ancak ben yine de vücut kremiyle birlikte kullanmayı tercih ediyorum.







3-Günlük parfümlere gelirsek Davidoff Cool Water Game for Her (Yılbaşı nedeniyle Çilek’te 100 ml.si 49 TL’ye inmiş durumda) kesinlikle önerebileceğim bir parfüm. Gayet fresh bir kokusu var. Oldukça kalıcı olduğunu söyleyebilirim. Elma, limon, sandal ağacı, nilüfer gibi hem çiçek hem de meyve kokuları kullanılmış.Yani oldukça relax hissedebileceğiniz bir koku. Davidoff’un klasik Cool Water parfümünü de kullandım. Ancak bunun kadar kalıcı değildi. Üstelik fiyat olarak da daha pahalı (bu da Çilek’te yılbaşı indiriminde)



4-Ralph Lauren Romance ‘e gelince. Hediye olarak gelmişti. Ralph Lauren para verip alacağım bir parfüm markası değil. Ancak kokusu güzel adı gibi romantik ve klasik bir parfüm. Hiç indirime girmemesi de enteresan.


5-Issey Miyake Summer Edition adından da anlaşılacağı gibi tam bir yazlık koku. Oldukça kalıcı, ferahlatıcı ve fresh bir kokusu var. Odunsu ve çiçek kokuları karışımı. Şişesine de bayıldım.
















Donna Karan Be Delicious. Adından da anlaşılacağı gibi meyve ağırlıklı bir koku. Ben bu serinin hepsine bayıldım(Red Delicious ve Be Delicious Night ) Oldukça kalıcı bir parfüm. İnsanı canlandırıyor.

Parfümlerden bahsederken kendimi kaybedebilirim. Bu yüzden şimdilik bu kadar yeterli diyorum. Beğenmediğim parfümlerden de bir başka yazıda bahsedeceğim...


Son olarak belki de hepinizin bildiği birkaç küçük ipucunu hatırlatmak istiyorum:


- Parfüm alırken şişeden koklamayın. Mutlaka teninizde deneyin ancak sıktıktan sonra en az 5 dk bekleyin ki parfüm iyice otursun.
- Aynı gün 3 taneden fazla parfüm denemeyin.
- Başkasında beğendiğiniz koku size hiç gitmeyebilir (bu benim başıma çok geldi) Mutlaka kendiniz test edin.
- Sprey şişeler dökme şişelere göre kokuyu daha iyi muhafaza eder ve daha uzun süre dayanır. (Fazla parfümünüz varsa buzdolabında saklayın)
- Yaz-kış parfümünüz ayrı olmalı. Hava sıcaklığı kokuları etkiler.
- Parfümü sıktığınız anda 3 m2 lik bir çemberde kokunuz duyulur. Bu yüzden lütfen (özelikle sabahın köründe) insanları bayacak kadar çok koku sıkmayın :)
- Giysilerinizden çok teninize parfümünüzü sıkın. Sentetik kumaşlarda parfümün kokusu değişebilir.
- Veeeeee saçlarınıza mutlaka bir iki fıs yapmayı unutmayın :)

5 Kasım 2009

Kim bu adam????







Lütfen biri bu adama dur desin...
Bu kadar güzel bir suratı insan nasıl bu hale getirir ki????????









4 Kasım 2009

Gossip Girl : OMG!!!!!!

F
Gossip Girl çılgınlığı devam ediyor ben de bayılarak seyrediyorum. Bence konusundan çok trendlere yön veren tarzları nedeniyle bu kadar ilgi görüyor. Saç bantları, iri maşalı saçlar, dağınık topuzlar, metalik ojeler bu diziyle birlikte daha sık görülür oldu...
Bu sezon tarzında en büyük değişiklik gösteren kuşkusuz JENNY HUMPHREY karakteri. Bence koyu göz makyajı çok yakışıyor siz ne dersiniz?
Hillary Duff’lı bölümleri de sabırsızlıkla bekliyorum :):)




2 Kasım 2009

Bobbie Brown Forest Metallics Palette







Yabancı markaları genelde internetten satın almayı tercih etsem de çok sevdiğim bir ürün bulursam kendime hakim olamıyorum. Bobbi Brown far paletimi de böyle bir anda Beymen’den almıştım.Ancak çok sevmeme rağmen nedense uzun süre kullanmadım. Böyle kötü bir huyum var maalesef. Hepsi benim olmalı diye krize grip istifliyorum. Bir süre sonra ya birinin yaptığı makyajdaki renkleri görünce, veya yeni çıkan renkleri incelerken hatırlıyorum aaa bende buna benzer bir renk vardı diye.


Neyse konumuza dönelim. Resimdeki Bobbi Brown Metallic Far Paletlerinden Forest Metallics. İçinde Sage, Balsam ve Forest olmak üzere 3 renk var. Markanın kalitesini tartışmaya gerek yok bence. Başta rujları olmak üzere hemen hemen tüm ürünlerini denedim ve çok beğendim. Farlarından da çok memnunum. Paletteki farlar oldukça yoğun pigmentli, dokusu yumuşak. Palette oldukça yoğun simli görünüyor(özellikle Forest) ancak sürüldüğünde öyle yüzünüz gözünüz sim içinde kalmıyor. (Gerçi ben mutlaka far bazı kullanıyorum, bunun etkisini de gözardı etmemek gerek)

Bu renkleri tek tek almanız da mümkün.



Kışın böyle koyu renklerle dumanlı makyaj yapmayı seviyorum, Umarım siz de beğenirsiniz.