LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

29 Kasım 2011

Folyo yöntemiyle ile oje çıkarma derdine son!



Simli ojeler, koyu renk ojeler hatta kırmızılar şahane ama çıkartmak hepimizin kabusu. Sırf bu yüzden yoğun çalışma zamanlarında açık renk ojelere gidiyor elim. Folyo ile bu tür ojeleri çıkartma yöntemini Hersheyler  ve LifewithHelloKitty 'nin bloglarında gördüm.
İlk tepkim "yok artık bi oje çıkartmak için bu kadar zaman harcanır mı? oldu" .
Ancak deneyince ne harika bir yöntem olduğunu anlayacaksınız. Hele yarım şişe aseton ve bi ton pamuk harcamama rağmen kırmızı kırmızı kalan, uçları buruş buruş olan  parmaklarımı hatırladıkça artık başka türlü oje çıkartmam diyorum.


Yöntem çok basit.. Kücük parçalara bölünmüş pamuklar, aseton, yine parmak ucunuzu kaplayacak büyüklükte kesilmiş alimünyum folyo ve koyu renkli/simli ojeli eller :)




Malzemelerinizi alın, geçin TV'de sevdiğiniz dizinin karşısına :))
Pamukları asetonla ıslatıp tırnaklarınızın üstüne koyuyorsunuz. Folyoyla tamamen kaplıyorsunuz. yaklaşık 5-10 dk. bekliyorsunuz. Bu arada hafiften ısınıyor endişeye gerek yok:)
Sonra hafifçe sıyırarak folyoları çıkarın. Aynen resimdeki gibi (görüntü kirliliği yarattıysam kusura bakmayın artık:) o koyu renkli ve hatta bol simli ojenin kalıp gibi pamukta kaldığını göreceksiniz . Ovalama, çitileme yok ..


Tek yapmanız gereken bir sonraki ojenizi seçmek ...kolay gelsin !!!!

Tanaçan Kozmetik'ten Chine Glaze siparişlerim!



Tanaçan kozmetik'ten sipariş ettiğim  ChinaGlaze ojelerime kavuştum.( Mükemmel çalışıyorlar sipariş veriyorsunuz ertesi gün elinizde)
Açık renk olan birçoğunuzun bildiği gibi  3-D Eye Candy serisinden Lorelei’s Tiara, siyah olanı ise uzun zamandır aklımda olan Cosmic.




Lorelei's Tiara için söyleyecek hiçbirşey yok çook sevdim. İçinde mavi serpintileri de olan gümüş pullu, pırıl pırıl bir oje. Yeniyıl coşkusunu fazlasıyla yaşattı bana :)) 2 kat fazlasıyla yeterli. Çok çabuk kuruyor ve uzun süre tırnakta bozulmadan kalıyor.


 
Ancak Cosmic için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Sabahtan beri  "o kadar blog takip ediyorsun bu Cosmic'le ilgili bir sürü yorum okudun, hala niye ısrarla aldın diye" kendi kendime soruyorum. Şişesinde çok güzel duran halografik ve gümüş renkli pullar yüzünden tabii ki. Ama sürünce hiç  öyle şahane durmuyor ne yazıkki.  Üstüne TopCoat sürmeden kullanmayı düşünmem. Biraz bekleyince de şişede bütün o pullar dibe çöküyor falan aman neyse denedim gördüm..Resmini bile doğru dürüst çekemedim, uğraşmak istemedim.



Bu ojelerin tanesinin  18 TL (+kargo ücreti)  olduğunu düşünecek olursak tekrar alır mıyım bilmiyorum?  Bizim yerli markalarda hemen hepsinin alternatifi var. 1 şişe  fiyatına  8-10 tane alabiliyoruz. Deneme, karıştırma yoluyla benzer renkler yaratmaya çalışmak daha eğlenceli sanki siz ne dersiniz?:)))

28 Kasım 2011

LUXYBOX !


Biliyorsunuz son günlerin modası deneme boyu ürünlerin gönderildiği güzellik kutuları...
İşte size yeni bir adres : LUXYBOX !

LuxyBox Aboneliği Nedir?

  • Ayda sadece 19 TL karşılığında seçkin kozmetik markalarının 4-5 deneme boyu kapına gelsin.
  • Deneme boylarının yanında her ay 5 TL'lik hediye çekine sahip ol.
  • Alışveriş yap, anket cevapla, arkadaşına tavsiye et, LuxyPara kazan.
  • Kazandığın LuxyPara ve Hediye Çekleri ile indirimli alışveriş yap  
BEN ÜYE OLDUM. SİZ DE  ÜYE OLMAK İSTERSENİZ BURAYA LÜTFEN :
Referans Kodunuz : aqf130

23 Kasım 2011

Golden Rose Matte Velvet Oje


GoldenRose'un çıkardığı mat ve yarı mat ojeler son günlerdeki favorilerim. Özellikle yarı mat (veya ışıltılı mat diyebiliriz) serisinden bu iki renkten vazgeçemiyorum. Örtücülükleri ve kalıcılıkları çok iyi. Çıkartırken biraz zorlasa da en alta süreceğiniz tırnak bakım ürünü veya renksiz cila işinizi kolaylaştırabilir. 






109 no.lu koyu füme



106 no.lu koyu kırmızı (yabancı markaların şu yaratıcı isim uygulamalarına  bizim markalar da başlasa diyorum)


Seride daha pek çok güzel renk var...Tam mat olanlarda güzel ama ben  100'lü numaralarla başlayan ışıltılı matları şiddetle öneriyorum :) 



21 Kasım 2011

LUSH Taze Yüz Maskelerinden : Brazened Honey


LUSH mağazalarının önünden geçip de o muhteşem kokulara dayanamayarak kendini içeride bulmayan var mı aranızda bilemiyorum :) Ben  ilgisizliklerine sinirlenip bir ara küstüm ama 365AVM'deki güleryüzlü ve ilgili satış elemanları sayesinde tekrar barıştık kendileriyle ...
Bu maskeyi de bu barışma sırasında aldım...Maske diyorum ama peeling aslında..


Lush tanıtımını şu cümleyle yapmış : Cildinizi ihmal ettiğiniz dönemlerdeki küçük sırrınız! Sigaranın kötü etkilerinden kurtulmak için bal, frenk limonu ve öğütülmüş badem içerikli yüz maskesi. Sigara asla kullanmam ama yine de denemek istedim.



Göz çevresi haricinde temiz cilde uygulanıyor.  5-10 dk beklettikten sonra ılık su ile durulanıyor. Bir kutuda 4 kullanımlık ürün var deniyor ancak,  ben 6-7 kere kullandım.  Çünkü resimden de farkedeceğiniz gibi  biraz iri taneli ve katı bir peeling. Mağazada önerilirken bayağı kalınca bir tabaka sürülmüştü ancak bu şekilde kullanıp ovalayınca  cildim bayağı kızardı :) Cildim çok hassas olduğu banyo sırasında az miktarda sürüp,  5-10 dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak çıkarmayı tercih ediyorum.  Sonrasında cildiniz yumuşacık oluyor. Kokusuna ve sonrasında verdiği temizlik hissine bayıldım. 

(merak edenler için fiyatı 24,90 TL.)