LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

26 Eylül 2012

Urban Decay : Midnight Cowgirl !






Urban Decay ile aşkımız, TR'de satılmaması nedeniyle arada yurtdışından getirttiğim meşhur 
far bazı ve göz kalemleriyle sınırlı kalmıştı. Bu nedenle standını görür görmez kendimde geçtim.
Birçoğunuzun UD paletlerinden aşina olduğunuz farımız Midnight Cowgirl. (farlara isim koyma durumuna bayılıyorum bu arada) 



Kendisi fardan ziyade aydınlatıcı-highligher olarak değerlendirmek daha doğru olur sanırım.  Rengini nasıl tarif etsem bilmiyorum, 
frost/buzlu, metalik, şeftalimsi altın karışımı şampanya rengi desem anlaşılır mı :)




Oldukça hafif yapıda, kadife gibi sürülen,  toz toz olmayan, kalıcı  bir far. 
Bazıları için eksi olabilecek tek özelliği mikro simler içermesi. 



bu da Temptalia'nın swatchı










25 Eylül 2012

Gezi Notları devam: St.Tropez






                                                          cafleurebon.com













Brigitte Bardot sayesinde ünlü olan  St.Tropez, bu ünü sonuna kadar hakediyor bence. St.Tropez'de hayat;  gündüz gayet sofistike ve ağırbaşlı, ancak akşam üstü son model teknelerin kıyıya yanaşmasıyla o ağırbaşlılıktan eser kalmıyor. Lüks ve ihtişam tüm ağırlığıyla kendini hissettiriyor. 





Yaklaşan lüks teknelerden hangi ünlü çıkacak merakıyla turistler, ellerinde kameraları, kıyıyı istila ediyor. Her ne kadar cool durmaya çalışsak da, gelen tekneler öyle ihtişamlı ki bir süre sonra biz de kalabalığın arasında kendimizi buluyoruz :)



Teknelerden kıyıdaki binalara yansıtılan görsel showlar görülmeye değer:










Her teknede ayrı bir party, ayrı bir görsel show..Sahildeki yolun bir tarafında  tekneler,  önünde korumalar, lüks araçlarla gelen birbirinden şık davetliler, diğer tarafta  cafelerde oturmuş hangi tekneye hangi ünlü gelecek diye merakla bekleyen biz faniler :)) Bu arada nefis "Moules" yi (patates kızartması eşliğinde gelen Belçika usulu midye)  götürmeden duramadık tabii...






St.Tropez'de birbirinden ünlü beachler de var. Nikki  Beach en meşhuru örneğin. Girişte heryerde görmeye alıştığımız lüks araçlara bakıp içeride iyi birşeyler vardır kesin diye beklemiştim, ancak hayal kırıklığı yaşadım.  Alaçatı, Bodrum Beachleri her açıdan buralara 5 hatta 10 basar..Ama ellerindeki imkanları sonuna kadar değerlendirmeyi biliyorlar. 



Tercihimizi Nikki'den değil deniz kenarındaki daha az havalı :)) bir mekandan yana kullandık. 
Eh  madem buralara kadar da geldik..Bir "Bellini" içip ortamın tadını çıkaralım dedik tabi :)

21 Eylül 2012

Make Up For Ever 311 Burgundy

Uzun zamandır bordo/erik tonlarında bir far arıyordum. Biliyorsunuz bu tonlar bu kış çok moda. MUFE'nin 311 numaralı Burguny rengini  görünce işte aradığım budur diyerek çantaya atıverdim. 




Elmas ışıltılı göz farı diye anılıyor kendileri. İncecik bir yapısı var. Oldukça yoğun pigmentli.Işıkta yanardönerli ve oldukça parlak bir görüntüsü var. Oldukça kalıcı, baz kullanmadan yaptığım makyajlarda bile akşama kadar bozulma, birikme yapmadan dayanıyor.



Üstteki resim normal ışık, alttaki güneş ışığında fotoğraflanmış hali 




Merak edenler için içindekiler:



20 Eylül 2012

Tatil yazılarına alışveriş molası: Kurukafa Çılgınlığım!

Tatil yazıları bitecek gibi değil...
Hep gezdin mi?Ne aldın? mailleri artınca bir ara  vereyim diye düşündüm :)
Kurukafa çılgınlığı almış yürümüşken ben de birkaç parçayla akıma uydum tabii ki.

Fularım Cannes Zara'dan...Hem taşlı hem kurukafalı..daha ne olsun :)



Bu yüzüğü görünce bayıldım. Fiyatı da 4-5 TL gibi komik bir rakamdı. Tunalıhilmi Pasajının alt katındaki, daha önce burada bahsettiğim yerden aldım. Buraya mutlaka uğrayın, çok ucuza çok kaliteli takılar bulabilirsiniz.



Bu küpeleri de aynı yerden aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 
7 TL gibi bir fiyatı vardı. 



Sırada bunlar var.......



12 Eylül 2012

Clinique Even Better Koyu Halka Giderici Göz Çevresi Bakım Kremi



Even Better Clinical Koyu Leke Serumu ile cilt tonu eşitsizliği tedavisinde 1 numara olan Clinique şimdi de göz çevresindeki koyu halka görünümüne anında, 
tedavisine ise zaman içerisinde çözüm getiren yeni bir formül yarattı.  

Ürün aralarında benim de olduğum bazı bloggerlara Ağustos ortasında gönderildi. Öncelikli olarak deneme ayrıcalığı ile, yaklaşık 3 haftadır kullandığımız Even Better Koyu Halka Giderici Göz Çevresi Bakım Kremi Eylül ayı itibariyle de satışa sunuldu. 


Even Better Koyu Halka Giderici Göz Çevresi Bakım Kremi için söyleyebileceğim tek şey: 
Daha iyisi icat edilene kadar göz kremim budur!  


Ürünle ilgili kişisel yorumlarıma şöyle sıraladım:

-  Kremin nemlendirme özelliği çok iyi.Göz çevrem oldukça kuruolduğundan bu benim için çok önemli. Yağsız içeriği nedeniyle oldukça hafif. Üstüne rahatlıkla makyajınızı yapabilirsiniz.

- Farklı başlığı,  kremi sürerken büyük kolaylık sağlıyor. Çok az miktarda ürünü içten dışa hareketlerle göz çevrenize sürüyorsunuz, parmaklarınızla minik pıtpıtlar yaparak fazla ürünü yediriyorsunuz. Sonuç: rahatlamış ve canlanmış, aydınlık göz çevresi!



-Koyu halka problemim pek yok, ancak bilgisayar karşısında yoğun geçen saatlerden sonra gözaltlarım çöküyor. Ertesi sabah da şiş gözlerle uyanıyorum. Ürünü kullanmaya başladığımdan beri göz çevremin daha canlı ve rahatlamış olduğunu hissediyorum. Şişkinlik problemi hiç yaşamadım. Sabahları ürünü uygulamadan önce tüpü buzdolabında beklettim. Doğru bir hareket mi bilmiyorum ancak soğuk uçla uyguladığımda anında canlandırma etkisini gördüm.

-Benim için önemli özelliklerinden birisi de hassas gözlere, kontak lens kullananlara uygunluğunun yanısıra, anti-irritan olması. Özellikle bu sene gözlerimde mikrobik problemleri çok yaşadım. Bu kremin içeriğinde  kafein ve yeşil çay özütü gibi anti-irritan içerikler bulunuyor, çevresel zararlılara karşı iritasyonu tedavi edici ve koruyucu etkisi var.




Ürünü öncelikli olarak deneme imkanı veren Clinique'e teşekkür ediyorum.  

Daha detaylı bilgi için Clinique Basın Bülteni'ni aşağıda bulabilirsiniz.



Cilt tonu eşitsizliği tedavisinde öncü olan Clinique’ten
göz çevresindeki halkalanmalara yenilikçi çözüm.

Even Better Koyu Halka Giderici Göz Çevresi Bakım Kremi


GERÇEKLER

Göz çevresi evrensel bir yüz cilt bakım endişesidir. Göz altındaki koyu halkalanmalar ise yaş ve etnik köken fark etmeksizin göz çevresi kategorisindeki bir numaralı endişedir. Koyu halkalanmalar yorgunluk, stress, ilerleyen yaş, nemsizlik, zayıf dolaşım, iltihaplanma ya da genetik faktörler gibi bir çok nedene bağlı olabilir. Ayrıca, göz çevresindeki deri ne kadar ince ise göz çevresindeki halkalanma da o kadar belirgin görünür.

Clinique bilim adamları, son dönemde yaptıkları araştırmalarda koyu halka oluşumunun büyük ölçüde melanin birikiminden kaynaklandığını ortaya koydu. Bu eşit olmayan cilt tonu görünümü, cildin daha yaşlı görünmesine neden olur. Clinique’in Uzman Dermatoloğu Dr. David Orentreich’e göre cilt tonu ne kadar eşitse, o kadar genç bir görünüm sağlanır.

Koyu halkalanmalar aynı zamanda duygusal boyutu olan bir konu. Clinique farklı etnik kökenlerdeki 600’den fazla kadın üzerinde koyu halkaların onları nasıl etkilediğini ve konuya nasıl yaklaştıklarını anlamak üzere bir araştırma yaptı. Sonuçlar koyu halkaların rahatsızlık ve güvensizlik yaratmada en üst sıralarda yer aldığını gösteriyor. Aynı zamanda kadınlar tedavi için göz çevresi bakım kremi kullanma konusunda kuşku duyuyorlar. Koyu halkalanmayı göz altı kapatıcısı ile kapatmayı tercih ediyorlar.

ÇÖZÜM

Even Better Clinical Koyu Leke Serumu ile cilt tonu eşitsizliği tedavisinde 1 numara olan Clinique, şimdi de koyu halka tedavisine anında ve zaman içerisinde çözüm getiren yeni bir formül yarattı. Clinique Labaratuarlarında 15 yıldan fazla süren bilimsel araştırmalar sonucunda,göz çevresini aydınlatan hassas bir formüle sahip Clinique Even Better Koyu Halka Giderici Göz Çevresi Bakım Kremi ortaya çıktı. Sonuç: Göz çevresindeki koyu halkalanmada 12 haftada 30%’a varan azalma, klinik olarak test edildi.

NASIL ÇALIŞIYOR

Uzun dönemdeki yararlar: Özel içeriği ile koyu halkalanmayı tedavi eder.
·         Göz çevresini zaman içerisinde aydınlatır.
o   Özel içerikler, Vitamin C ve karadut kökü hassas bir şekilde koyu halka görünümünün azaltılmasını sağlar.


·         İrritasyona ve çevresel zararlılara karşı koruma sağlar.
o   Kafein ve Yeşil Çay Özütü gibi anti-irritan içerikler, rahatlatıcı ve çevresel zararlılara karşı iritasyonu tedavi edici ve koruyucu etki gösterir.
o   İçeriğindeki Phytosphingosine, koyu halka görünümünün belirgin olmasını sağlayan irritasyona karşı cildi rahatlatır .

·         Cilt bariyerine destek sağlar, güçlendirir.
o   Siegesbeckia Orientalis Özü doğal kolajen yıkımını önler, böylece cildin doğal yapısının bütünlüğü korunmuş olur.
o   Linoleic Acid ve Cholesterol cilt bariyerini yenileyerek cildin daha rahat ve yumuşak olmasını sağlayan nem dengesini kurar.
o   Kesilmiş Süt Proteinleri göz çevresindeki ince ve hassas cildin
doğal kolajen üretimini destekleyerek, koyu halkaların görünümünün azalmasını sağlar.

Anında Sonuç: Optik teknoloji sayesinde göz çevresini aydınlatır.
Yarı Saydam Optik Teknoloji anında ışığı toplayan ve cildin doğal tonunu düzenleyerek göz çevresini aydınlatan optiklerin karışımıdır. Bu devrimsel teknoloji -açıktan koyuya- bütün cilt tonlarında, anında koyu halkaların görünümünü azaltır. Bu, patent bekleyen özel bir teknolojidir.

Ergonomik aplikatör: Göz çevresini canlandırır ve dolaşımı düzenler.
·         Rahatlatıcı uçlu aplikatör anında yorgun görünümü canlandırır. Masaj hareketi ile kan dolaşımını hızlandırır.
·         Özel aplikatör göz altına uygulanarak koyu halkaların azalmasını sağlar.

AYRINTILAR

Even Better Koyu Halka Giderici Göz Çevresi Bakım Kremi hafif ve yağsızdır. Cildi makyaja hazırlar. Bütün cilt tiplerine ve cilt tonlarına uygundur. Günde iki kere uygulayınız. İhtiyaç duyulduğunda gün içerisinde de uygulanabilir. Üründen az miktarda sıkarak aplikatörü göz altı boyunca kaydırın. Parmaklarınızla ekstra miktarın emilimini sağlayın.

Alerji testinden geçmiştir. %100 parfümsüzdür.
Dermatolojik ve oftalmolojik olarak test edilmiştir. Hassas gözler ve kontakt  lens kullananlar için güvenlidir.

11 Eylül 2012

Golden Rose Rich Color No.28


Tatil yazılarıma  GoldenRose'un Rich Color serisi 28 no.lu ojesiyle minik bir ara vermek istedim. Geniş fırçasıyla tek katta kapatıcılık ve hızlı kuruma özelliği olan bu  serinin fiyatları da oldukça uygun. 28 no.lu bu rengi kış boyunca sık sık kullanacağım gibi görünüyor :) 




Gezi Notlarına devam: CANNES

Cannes ve Monaco'yu lüks ve ihtişam kelimeleriyle özetleyebiliriz. Birbirinden lüks markalar, muhteşem otomobiller, akşam lüks otellerin barlarında ve cafelerde gördüğünüz birbirinden şık insanlar (turistleri saymazsak)...Etkilenmedim dersem yalan olur!

Gezi rotamızda Cannes'a öncelik verdik:









Cannes'a geldiğinizde sahil boyunca uzanan cadde  La Croisette. Yolun bir tarafında lüks oteller, şık cafeler  ve  bildiğiniz tüm lüks markalar yan yana sıralanmış, aklınızı başınızdan almak için bekliyor. Diğer tarafta kumsal ve deniz.  Ana caddenin arkasında paralel cadde ve sokaklar ise daha alınabilir ancak yine kaliteli markalar, butikler ve yine şirin cafelerle dolu. Biz gittiğimizde şansımıza indirim hala devam ediyordu. Üstelik gerçek indirimden bahsediyorum, sezonda satılan gerçekten kaliteli ürünleri neredeyse %70-80 indirimle alabiliyorsunuz. 












Alışveriş sonrası bir yemek molası ... Tabii ki yine deniz ürünleri ön planda



Coca Cola'yı bu sezon Jean Paul Gaultier giydirmiş!


Ve meşhur kırmızı halı ve fotoğraf çeken biz turistler :)))...
Çok gösterişli birşey beklemiyordum ama bu kadarı da hayal kırıklığı yarattı biraz :) 

 Konuyla ilgili protestomu plaj kıyafetiyle kırmızı halıda poz vererek yaptım :)



Ünlülerin el izleri Red Carpet'ın etrafında bütün kaldırım boyunca sıralanmış. 
En çok dikkatimi çeken Sylvester Stallone'un kocaman elleri ve Miu Miu'nun minicik elleri oldu :)










Bizim bulunduğumuz tarihlerde pekçok etkinlik vardı...Her köşede ayrı bir action! 




En etkileyicisi Havai Fişek gösterisiydi. Gece yerli/yabancı binlerce kişi plajda toplandı. Sahildeki teknelerden, her gece farklı bir ülkenin temasının işlendiği,  birbirinden güzel film müzikleri eşliğinde havai fişek gösterisi yapıldı.  Gökyüzünden altın tozları üzerimize akarken, yanımızda getirdiğimiz şarabımızı içip bu nefis gösterinin tadını çıkardık.  Unutamayacağım gecelerden biridir. 






Cannes şehrini tepeden seyretmek için ufak bir yürüyüşle Notre Dame D'Esperance Kilisesine çıkabilirsiniz. Yolda birbirinden güzel evleri görünce, sık sık mola vereceğinizden eminim :)