LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

25 Şubat 2014

Nihayet Bitenler !!!!


En sonunda bir bitenler yazısı yazabildiğim için çok mutluyum. Aslında bir torba daha bitenler çöpüm vardı ama taşınırken atıldı. Tabii bu işten anlamayanlara boş kutular niye biriktirilir izah etmek zor :) Neyse konumuza dönelim, yine renkli kozmetik bitirememişim pek. Genelde banyo ve bakım ürünleri var.  Kısa kısa yorumluyorum hepsini ..





Loreal Elseve Arginine Direnç şampuanı. Saçlarım birarara çok dökülüyordu. Bu serinin tüm ürünlerini kullandım o dönem ve memnun kaldım.  Loreal'in ürünlerini genelde beğeniyorum. Yine böyle bir problemim olursa alabilirim. 

Loreal Elseve Nem Kolajen maskesi. Loreal'in ürünlerini beğeniyorum ama bunu beğenmedim maalesef. Nem maskesi güya  ama bence diğer maskelerden daha fazla nem vermiyor, saçlarıma istediğim yumuşaklığı da vermedi.  Tekrar almayacağım.

Pıelor'un Orman Meyveli Duş jeli. Harika kokusuyla banyomu keyifli hale getirdi. Şu sıralar doğal sabunlara takmış durumdayım ve duş jellerine şimdilik  ara verdim. Bu nedenle tekrar almayı düşünmüyorum. 

Fa roll on deodorant Aqua. Kokusunu sevdiğim bir deodorant. İkili paketler halinde satılanlar çok ekonomik oluyor,  mutlaka alıp depoya koyuyorum .




Avon Planet Spa göz pedleri. Yazısını burada yazmıştım. Anlık rahatlama dışında hiçbir etkisini göremedim. Tekrar almayacağım bir ürün.

Lush'un en sevdiğim taze maske/peelingi  Brazened Honey. Yazısı burada..Her zaman alacağım bir ürün bu çok seviyorum.

Daylong Actinica, özellikle güneş alerjisi olan ciltlerde yüksek  koruma sağlayan harika  bir güneş koruyucu ürün. Geçtiğimiz günlerde havalar fazlasıyla güneşli gidince yine bu kremi kullandım. Elimde birkaç tane seyahat boyu var. Ancak tam boyu da yazın  kesinlikle alınacaklar listemde. 

Lierac Exclusive Intense Nuit-Kırışıklık Doldurucu Gece Kremi.  Kutulardan birinden çıkmıştı, oldukça güzel bir nemlendirici. Kullandığım süre boyunca herhangi bir cilt problemi (sivilce, kızarıklık vs) yaşamadım. Cildimi çok çok iyi nemlendirdi. Şimdilik nemlendirici kotam dolu, belki elimdekiler bitince almayı düşünebilirim. 






Ve bolca göz makyajı temizleyicisi bitirmişim. Bu ürünlerin hepsinden memnunum.

Lancome Bi-Facil hassas gözler için makyaj temizleyicisi. Çift fazlı bir ürün ancak yağlı bir his bırakmıyor. Gözlerimi tahriş etmeden tüm makyajlarımı çıkartıyor. Tekrar tekrar alabilirim. 

Clinique Take the Day Off yine çift fazlı göz ve dudak makyajı temizleyicisi. Makyajımı temizlerken biraz yağlı hissi var ancak  kalıcı değil. Gözlerimi yakmıyor.Clinique'de son zamanlarda beğenmediğim bir ürün yok gibi zaten. Bunu da tekrar alırım.

YvesRocher göz makyajı temizleyici, bunların içlerinde en yağlı his bırakanı sanırım. Çok yoğun ve waterproof makyajlarda birkaç kere temizlemek gerekiyor, ancak günlük makyajlar için yeterli ve ekonomik. İndirimlerde denk geldikçe alıp yedekliyorum.

Neutrogena makyaj temizleyicisi ise yine beğendiğim bir başka temizleyici. Yağlı his yok denecek kadar az, dayanıklı makyajlarda tek seferde temizlemiyor ancak çok da  zorluyor diyemem. Göz çevremi tahriş etmedi. Yine tekrar alabileceğim bir ürün. 




Clinique Moisture Surge  nemlendirici krem bayılarak kullandığım, bittiği için üzüldüğüm,  çok sevdiğim bir ürün. Nem maskesi gibi de kullanılabilmesi  benim için büyük artıydı.  Detaylı yazısı burada.  




Bu kadar makyaj temizleyiciyi bitirebilmek için deli gibi makyaj yapmak ve ürün tüketmek lazım ama bende öyle olmamış görüldüğü gibi. Bir renkli kozmetik bitirme projesine başlamak lazım .

Urban Decay Primer Potion  dünyalar güzeli far bazım. Bu eski kutusuydu bitti. NY seyahatimde yeni seriden  almıştım. Yazısı burada.   TR'de olsa sürekli alacağım bir ürün.

Clinique High Lengs maskara. En sevdiğim 3-4 maskaradan biri. Detaylı yazısı burada

M.A.C. Zoom Fast Black Lash, MAC'de beni en çok hayal kırıklığına uğratan maskaradır. Benim kirpiklerime hiç uygun olmadı, hiç sevmedim, genel olarak MAC maskaraları sevmiyorum zaten. 

C.Dior Anticerne Perfecteur  gözaltı kapatıcısı. Birkaç tane yedeklemiştim bu sonuncuyu da bitirdim. Artık ambalajı falan hep değişti. Ancak çok çok sevdiğim bir kapatıcı oldu. Kapatıcılığı, aydınlatması, kalıcılığı harikaydı. Yeni tercihimi yine  bu markadan yana yapacağım. 

GoldenRose yerli oje markaları arasında en sevdiğim. Rich Color serisinden 28 numaralı bu ojeyi çok severek kullandım. Dibine doğru artık kurudu ve atmak zorunda kaldım. Artık geride kalan zibilyon tane ojemle idare edeceğim :)




Bunlar da son dakika  bitirdiğim ilavelerim.

Max Factor siyah göz kalemi. Akma sorunu vardı maalesef. Ayrıca  Avon Super Shock gibi bir göz  kalemi mevcutken başka göz kalemi almam.

Avon İdeal Flawless fondöten (Ivory). Denemek için aldığım tester yaklaşık 5 gün kadar kullandım.Islak bir yapısı var,  kolay sürülüyor ve kapatıcılığı başarılı. Ancak yağlı ciltlere çok uygun değil. Benim kışın kuruyan cildimde iyi dayandı, ancak yağlı ciltlerde  birkaç saatte bozulma  sorunu var. Cilt tipinize uygunsa, ekonomik ürün arayanlar için iyi bir alternatif olabilir. 

Clinique 7 day scrub. Harika bir peeling.  Detaylı yazısı burada

8 Mart'a kadar kendime kozmetik  yasağı koymuştum, malum indirimleri kaçırmak olmaz diye:)) O zamana kadar bitirmem gereken çook ürün var :))



18 Şubat 2014

ben izlerken üzüldüm!


Arkadaşlar youtube'da videoları  izlerken bu hesaba rastladım. 
Yalan yok ilk başta biri dalga geçmek için veya espri olsun falan diye video çekmiş ve yüklemiş zannettim.
Çünkü cacık nasıl yapılır, makarna nasıl olmuş gibi videoları da  vardı.
Ancak bir süre seyredip yorumları falan okuyunca çok üzüldüm.
Bu işin detaylarını bilen varsa lütfen paylaşsın çünkü gerçekten sinirlerim bozuldu.
Tuba Sarı diye bir kızcağızdan bahsediyorum, sanıyorum 9-10 yaşlarında
Belli ki youtube'daki makyaj videolarını falan bolca seyretmiş.
Anladığım kadarıyla maddi durumu da iyi değil ve seyrettiği videolardaki ablalarına çok çok özenmiş. Ama seyrettikçe neye daha çok üzüleyim neye kızayım  şaşırdım.

Hadi özeniyor birşeyler yapmaya çalışıyor desem, daha küçücük çocuk. 
Hiçbirşey bilmediği ve malzemesi de olmadığı  için (zaten olsa ne olur çocuk daha) saçma sapan makyajlarla suratını mahvediyor.
Bu yaşta bir çocuğun özendiği  şeyler alışveriş ve makyaj olunca ister istemez kendime pay çıkartıyorum, yanlış örnek oluyoruz diye. Çünkü birileri bu videolarla bizimle kafa bulmuyorsa, bu çocukcağız kendine acaip bir hayal dünyası yaratmış.
Videolara yapılan yorumlar korkunç. Hakaret ve küfür dolu. Bu kadar hakareti ben duysam kendime gelemem, bu küçücük çocuk bunlardan nasıl etkilenir?
Ailesi hiçbirşeyin farkında değil mi?
Kızcağıza yardım mı edeyim? Birileri ailesini mi uyarsın? Kimbilir bunun gibi daha neler var bizim bilmediğimiz ama yazık bu çocuklara.
Ben allak bullak oldum içinden çıkamıyorum,  seyrederseniz sizin yorumlarınızı da merak ediyorum .....





Ankara'lı Bloggerlar Kardelen Blog Etkinliği ile Bistro Boteco'da biraradaydı!




Yaklaşık 1 ay önce Kardelen bloğunun sahibesi Sevgili Kübra'dan bu etkinlik davetini alınca hiç düşünmeden katılırım dedim. Hem daha önceki buluşmalarımızda tanıştığım ve tanıdıkça daha çok sevdiğim bloggerlarla yeniden biraraya gelmek;  hem de henüz tanışma fırsatı bulamadığım ama çok merak ettiğim yeni dostları tanımak için bulunmaz fırsat.

15 Şubat'ta  Boteco Bistro'nun yenilenmiş harika ortamında biraraya geldik. Maalesef Cumartesi günleri çalıştığım için gecikmeli gidip erken ayrılmak zorunda kaldım. Ancak o kısıtlı zaman bile bana çok iyi geldi. 

Buluşma mekanımız Bülten Sokakta'ki Boteco Bistro'ydu.  Yenilenmiş dizaynı, güleryüzlü servisi ve nefis lezzetleriyle bizi harika ağırladılar.

Grubumuz oldukça kalabalıktı. Sevgili Kübra tam 27 blogger'ı biraraya getirmeyi başarmış. İlk kez birbirini tanıyanlar bile sanki yıllardır tanışıyormuş gibi samimi ve sıcaktı. Hepinizi tanıdığım için çok mutluyum. 





Masaya oturur oturmaz VeryCupCake'in,  insanı bulutların üstüne uçuran lezzetleriyle karşılaştım. Yanında Alpro'nun gönderdiği nefis bisküvileri de  (Kambly Biscuit) görünce diyeti falan unuttum tabii. 



Sevgili MakyajKelebeği'nin Kübra için elleriyle hazırladığı şu güzelliği bakar mısınız? 
Uzun uzun sohbet edemesek de seninle tanıştığım için çok mutluyum kelebeğim :)




Sevgili Bengü (birvarımbiryokum) ve  Demet'le (cosmodemo) kaynatırken .. 
Grup olarak çektirdiğimiz çok resim vardı ama kimin kamerasında bilmiyorum, yayınlandıkça ekleyeceğim :))




genel fotoları Sevgili Başak'tan aldım.Teşekkürler Başak'cım!







Sevgili Kübra bizler için pekçok hediye hazırlamış. 
Herkese hem çekilişle hem de özel olarak adımıza hazırlanmış paketlerle bol bol hediye dağıttı. 
Destek veren tüm firmalara teşekkürler. 
Bize bu güzel günü yaşattığı için sevgili Kübra'ya (ve tabii ki bizim paketlerimiz için uğraşan sevgili annesi ve teyzesine :) çok teşekkür ediyorum.
Tekrar buluşmak dileğiyle....




-Apolena 'dan çekilişte kazandığım nefis makyaj çantam!


Essence'den çekilişle kazandığım makyaj ürünleriyle dolu çantam :)



Günün hepimizi heyecanlandıran sürprizi Cloud10beauty'den geldi!
Tanya Burr lipgloss nefis rengiyle beni benden aldı!
Special thanks to Cloud10Beauty!




 Pastel


 Dore Çorap 

  Cyrene 


                                                                            






İndirim çekini hemen kullanacağım !- Durance 


- Doa Kozmetik 

- Kozmela 

14 Şubat 2014

YENİ! Clinique Superdefence SPF20 Günlük Koruyucu Nemlendirici

Basın Bültenidir
Cildiniz Güne Sağlıklı Bir Başlangıç Yapsın
Clinique’ten YENİ Superdefense SPF 20 Günlük Koruyucu Nemlendirici ile tanışın.
Nem, antioksidanlar ve güneş koruyucu.. Cildinizin tüm ihtiyacını karşılayan hafif yapılı nemlendirici.
Şubat 2014 itibatiyle tüm Clinique satış noktalarında.
Sağlıklı bir kahvaltı, dişlerimizi fırçalamak, spor yapmak… Her yeni güne vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılayarak başlarız. Peki bunu cildimiz için niye yapmayalım? YENİ Superdefense SPF 20 Günlük Koruyucu Nemlendirici cildinizin de güne harika bir başlangıç yapmasını sağlar.
Clinique Superdefense SPF 20 Günlük Koruyucu Nemlendirici cildi, ilk yaşlanma belirtilerine karşı korumayı amaçlayan ve aynı zamanda gelecekte oluşabilecek yaşlanma belirtilerini önleyecek en ileri teknoloji ile formüle edilmiştir. Cilde çok yönlü destek sağlayan Superdefense SPF 20 Günlük Koruyucu Nemlendirici; cildi nemlendirir, korur ve onarır. Üstelik gün boyunca ve her gün..
Clinique’in yeni gündüz nemlendiricisi, cildin nem bariyerini güçlendirerek çevresel faktörlere karşı daha korunaklı olmasını ve cilde gün boyu yoğun nemlendirme sağlar. İçeriğindeki antioksidan kokteyli ve güneş koruması çizgi ve kırışık oluşumuna karşı cildi korur. Bu günlük koruyucu nemlendiricinin devrim yaratan hafif yapısı anında cilt tarafından emilir ve cilde uygulandığı andan itibaren rahatlama hissi yaratır. Peki bunu nasıl yapar?
UV HASARLARINI ONARIR VE CİLDİ KORUR
Cildin doğal korunma mekanizması dış etkenler  ile her gün karşı karşıya kalır. Bu dış etkenler cilde zarar vererek, cildin yaşlanmasını hızlandırır. Yapılan çalışmalara göre UV ışınları cildin yaşlanmasında %80 oranında etkilidir. Cildin ihtiyaç duyduğu tüm korumayı sağlayan, yaşlanma karşıtı nemlendiricisi ileri cilt koruma teknolojisi ile üretilmiştir. Photosome, UV hasarının cilt üzerindeki etkisini azaltan bir enzimdir.  Güneş ışığı tarafından aktive edilen photosome lar UV ışınlarından elde ettikleri enerjiyi kullanarak ultraviyole ışınlarının yarattığı hasarı onarır; çizgi ve kırışık oluşumunu önler.

Clinique’in yeni gündüz nemlendiricisi , SPF 20 güneş koruması sayesinde kapsamlı UVA/UVB koruması sağlar.
GÜN BOYU SÜREN NEM DESTEĞİ
Yeni Superdefense SPF 20 Günlük Koruyucu Nemlendirici  Clinique’in en yeni teknolojileri kullanarak cildin rahat ve gün boyu neme doygun hissetmesi sağlar. Arpa ve Buğday çekirdeği  gibi bariyer güçlendirici içerikler cilt bariyerini ve dolayısıyla cildi de güçlendirerek cilde yoğun nem desteği sağlar.
Ayrıca, içeriğindeki anti-irritanlar sayesinde cildi rahatlatır. Deniz Kırbacı özü ve kafein sayesinde cildi sakinleştirir ve rahatlatır.
CİLDİNİZİ N GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN KORUMA
Superdefense SPF 20 Günlük Koruyucu Nemlendirici aynı zamanda içeriğindeki C Vitamini ve E Vitamini gibi antioksidanlarla cildinizi yaşlanma karşıtı bakımına destek verir.
Kuru/Karma ve Karma/Yağlı cilt tiplerine özel iki farklı seçeneği mevcuttur.
Superdefense SPF 20 Günlük Koruyucu Nemlendirici cildin gün boyu yumuşak, rahat hissetmesini sağlar ve cildi korur. Cilt bakım rutininin ardından her sabah uygulanır.
                                   Tavsiye edilen perakende satış fiyatı: 50 ml, 169 TL                                                                        

PratikChef'i Duydunuz mu???



Bugün sizlere çok beğendiğim ve farklı bulduğum bir siteden bahsetmek istiyorum : Pratik Chef!
Bu siteyle Annemineli blogunu okurken karşılaştım. Hem yemek hem  alışveriş sitesi diyebilirim. 
Birçok değişik yemek tarifi arasından beğendiğinizi, denemek istediğinizi seçiyorsunuz. 
Tarif için gerekli tüm malzemeler sizin için gram gram hesaplanıyor, temizleniyor, hazırlanıyor. Paketlenip gönderiliyor. Çok ilgimi çekti ve hemen sipariş verip denemek istedim. 

Bir Ürdün seyahatimde tattığım ve çok sevdiğim ama bir türlü tutturamadığım Falafel (nohut) köftesinden sipariş verdim.



Kargom ertesi gün elimdeydi. Son derece özenli paketlenmiş. 
Yiyecek olması sebebiyle özel soğutucu ambalajı ve buzluğuyla birlikte geldi. 





İçerisindeki yemek tarifinde adım adım nasıl yapılacağı yazılmış. 



Bütün malzemeler de kullanılacağı sıraya göre numaralandırılıp paketlenmiş.  
Herşey hazır halde geliyor, öyleki hamburger de kullanacağım ekmek, arasına konacak domates ve  fesleğen yaprakları, kızartılacak yağ,  hatta çöpşişler bile düşünülmüş.




Yemek yapmaktan hiç anlamayan biri bile kolayca yapabilir. 



Bu pratikliğin yanısıra, özel bazı yemeklerde kullanılacak malzemeleri bulmak açısından da çok hoşuma gitti. Örneğin hint usulu tavuk yemeğini denemek istiyorsunuz içinde masala baharatı kullanılmış, nereden bulurum derdi yok,  ihtiyacınızdan fazla miktarda almaya da gerek kalmıyor. Paketten ihtiyacınız kadarı çıkıyor. Mutfağı seven, değişik tarifler denemek isteyen, yeniliklere vaktim yok diyen herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir site.  
Fiyat bilgileri sitede mevcut ama merak edenler için  benim 2 kişilik siparişim  11 TL + 7 TL kargo ile toplam 18 TL tuttu. 

Denerseniz lütfen yorumlarınızı paylaşın, sizin yemek serüveniniz nasıl geçti merak ediyorum :)



12 Şubat 2014

Essence Love Letters ve çekiliş duyurusu!




Sürekli şikayet ettiğim bir konu vardı. Ankara'daki Gratis'lerde yeni çıkan koleksiyonları bulabilmek, hatta çoğunda The Balm ve Essence standlarında doğru dürüst ürün bulabilmek çok zor. 365 AVM'de yeni açılan Gratis'le yeni ürünlerle dolu standlere kavuştuk. Dilerim devamında da böyle olur :)



Essence'in Sevgililer Günü için çıkardığı Love Letters serisini görünce, yeni bir koleksiyona hemen kavuşmanın heyecanıyla minik bir alışveriş yaptım. Evet kozmetik diyeti delinmiş oldu ama bu arada çok ürün bitirdim, hakettim sayılır :)  Hafif pastel tonlardan oluşan oldukça romantik bir koleksiyon olmuş. 



Love Letters damga seti ilk gözüme çarpan oldu. Özellikle Inkheart isimli koyu mavi ojeyi kullanarak 9 aşk sembolünden istediğinizi tırnağınıza aktarabilirsiniz.  Fiyatı 10,25 TL




Oje demişken serinin 5 farklı oje rengi var. Pastel pembe, cennet mavisi, şeftali, açık gri ve koyu mürekkep mavisi. Ben Pastel Pembe  (rosy in love)  ve  baskı için de kullanmak üzere Koyu Mürekkep  (inkheart) rengini seçtim. Tırnakta duruşları için aşağıdaki resmi internetten ekledim. Ellerim hala taşınma izleri taşıyor maalesef :(  Oje fiyatları 2.95 TL




Bu resmi varnishlacquerpolish sitesinden ekledim. 


Seride 2 renk göz kalemi mevcut. Koyu renk Inkheart ve gümüş rengi grey-Headed lovebird. Benim tercihim Inkheart oldu. Essence kalemleri genel olarak beğeniyorum. Bu kalem de beni yanıltmadı. Dumanlı makyajlar için harika. Arkasında sünger/lastik aplikatörü var. Aplikatör çok kullanışlı olur mu emin değilim ama kalemlerin yapısı güzel ve kalıcı. Fiyatı 5 TL 




Gelelim en çok merak edilen jumbo kalem rujlara. Rosy in Love (pembe) ve Dear Peach (şeftali) adında iki rengi var. Çok çok hafif renk ve parlaklık  veriyorlar. Nemlendirmeleri orta düzeyde. Asansör mekanizmalı olduğundan kullanışlı. Fiyatları 8,5 TL.





Çekiliş haberime gelince  Essence Love Letters serisinden sizler için de aşağıdaki seti hazırladım ve birçoğunuzun duyduğu gibi Instagramda bir çekiliş düzenledim.  Bu kadar yoğun ilgi beklemiyordum  katılan herkese teşekkür ederim. Hala katılmayanlar için son gün 14 Şubat saat.24:00, detaylar için instagram adresim : @nily21

Sizin bu seride beğendiğiniz farklı ürünler varsa yorumlarınızı duymak isterim .. Sevgiler :)



11 Şubat 2014

Makyaj Kelebeği'nin hediyelerini gördünüz mü?


Sevgili Makyaj Kelebeği bloğunun doğum günü nedeniyle  harika hediyeler veriyor. 
Detaylar için buraya....

makyajsaati'nde %50 indirim var!