LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

29 Mart 2014

Next Level AVM Blogger etkinliği !



Geçtiğimiz hafta Next Level  AVM, Ankara'lı bloggerlara bir tanışma daveti gönderdi. İçerdiği markalar ve açık hava konseptli Podyum katıyla zaten son zamanlardaki favori alışveriş merkezim, dolayısıyla severek bu davete katıldım. 
AVM Müdiresi Şafak Hnm, Başak Hnm. ve Taktik İletişim'den Aygül hnm ve Dilşat hnm'ın yakın ilgileri ile oldukça neşeli bir gün geçirdik. 




Podyum katında bulunan Midpoint restorana gittiğimde, Ankara'lı bloggerların yanısıra İstanbul'dan da bloggerların katıldığını gördüm. Örneğin uzun zamandır yazılarını çok severek takip ettiğim  Moda(e)ratör ile tanıştım, bloğundan aldığım sıcak enerjinin sebebini de anlamış oldum :) Daha önceden tanıştığım blogger arkadaşlarımı tekrar görmek çok güzeldi, bunun yanında yeni bloggerlarla da tanıştım.




Yazılarını çok severek takip ettiğim ve tanışmayı çok istediğim AnneKaz, harika seyahat yazıları yazan Sevgiyle Geziyorum, çok keyifli anne-çocuk yazıları yazan Zoiplanet, Taktik İletişim'den Dilşat hnm. ve Aygül hnm ile harika bir sohbet eşliğinde MidPoint'in nefis lezzetlerini mideye indirdik. 


resim sevgili AnneKaz bloğundan 





Toplu fotoğraf çekiminin ardından sıra Next Level AVM  turuna geldi. 






NEXT LEVEL AVM

Ankara’nın yeni buluşma noktası Next Level Alışveriş Merkezi dünyanın seçkin markalarını Ankara’ya taşıdı. Pasifik İnşaat tarafından gerçekleştirilen Ankara’nın ofis, rezidans ve alışveriş merkezi özelliklerine sahip ilk karma kullanım projesi Next Level’da bulunan alışveriş merkezi açık hava konseptli Podyum Katı, yaklaşık 3 bin metrekarelik sinema binası, kitapevi ve tabanı şeffaf süs havuzlarıyla Ankara’yı farklı bir alışveriş konsepti ile tanıştırdı.
Next Level AVM, lokasyonu, mimari özellikleri, mağaza karması, sosyal yaşam alanları, hizmet kalitesi, teknolojik alt yapısı ve özel etkinlikleriyle dikkat çekiyor. AVM MFI Partners tarafından yönetilen Next Level AVM’de, Ankaralıların alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek, ulaşılabilir lüks konseptiyle bir araya getirilen ve aralarında Alberto Guardiani, Armani Jeans, Arzu Kaprol, Bilstore, Bobbi Brown, Burberry, Cinemaximum, Deriden, Diesel, Furla, GAP, GANT, Godiva, G-Star, Harvey Nichols, Hugo Boss, Jo Malone, Koton, Lacoste, Marina Rinaldi, Macro Center, Mavi, Media Markt, Midpoint, Mudo, Nars, New Balance, Network, Nine West, Sarar, Superkids, Superstep, Starbucks, Swarovski, Paris Kuaför, Ramsey, Tommy Hilfiger, Que, Vepa62, Yargıcı ve Vetrina gibi toplam 145 markaya ev sahipliği de yapıyor. Next Level AVM’de Ankara’da ilk kez mağaza açan Liu Jo,  Furla, BCBGMaxAzria, Berenice, Victoria’s Secret, Jo Malone, Weekend by Max Mara gibi 20 yeni marka da yer alıyor.
Ziyaretçilerin bireysel konforu ve alışveriş keyfini tasarımıyla bütünleştiren tek alışveriş ve yaşam merkezi olan Next Level AVM, açık alan konsepti, farklı damak tatlarına hitap eden kafe ve restoranları, tabanı şeffaf süs havuzlarıyla gün ışığının ışık kırılmalarını AVM’ye ulaştıran yapısı ile fark yaratıyor. Next Level AVM içinde bulunan oturma alanları, okuma köşeleri,  sürekli temiz hava sağlayan klima sistemi, bebek bakım odası ve aile tuvaletleri ile ziyaretçilerinin vazgeçilmez yaşam merkezi olmayı hedefliyor. 




Gezimizin son durağında Ankara'da ilk mağazasını açan Jo Malone'un misafiri olduk. 
Jo Malone benim gibi parfüm delileri için bir cennet. Yaklaşık 20 yıl önce Londra'da  açılan  marka (hatta açıldığı sokak numarasına özel parfümleri bile var) parfümden, muma, oda kokusundan cilt bakım ürünlerine kadar pek çok güzel kokulu ürün barındırıyor. 




Mağazaya girdiğinizde büyük bir masada tüm esanslar denemeniz için sizi  bekliyor. Şeffaf şişelerdeki temel kokular ve siyah şişelerde ise  "intense" yani yoğun kokular mevcut. Kokular genellikle unisex. En büyük özellikleri ise birbirleriyle karıştırıldığında ağırlaşmadan bambaşka kokular ortaya çıkıyor. Yani size özel kokunuzu yaratmanız mümkün.



Jo Malone yetkilileri bize harika bir sunum yaptılar ve nefis bir hediyeyle günümüzü eşsiz kıldılar.


Benim paketimden, meyveli kokulara bayılan biri olarak mağazada da deneyip çok beğendiğim Blackberry & Bay çıktı. Bu harika kokuyu başka hangi güzel kokularla kombinleyebilirim ilk fırsatta gidip araştıracağım :)



Bu güzel gün için bizi ağırlayan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Next Level'da daha sık karşılaşacağız sanırım :) 





27 Mart 2014

Clinique Superdefence SPF20 Günlük Koruyucu Nemlendirici



Yaklaşık 1,5 ay önce Clinique,  yeni ürünü  Superdefense SPF20 Günlük Koruyucu Nemlendiriciyi  çok sevimli bir makyaj çantası eşliğinde denemem için göndermişti.  
O günden beri bu ürünü kullanıyorum ve artık yorumlayabilirim.




Bu ürün, güneş koruyucu ve antioksidanlar içeren, bu çok yönlü yapısıyla da cildimizin tüm ihtiyacını karşılayan hafif yapılı bir nemlendirici.




Ürünü her sabah, 3 Adımlı Cilt bakım sistemi uygulamasından sonra, yüzüme ve boyun bölgeme uyguladım.
Kapağını ilk açtığımda yoğun bir krem gibi  görünmesine rağmen sürdüğümde  oldukça hafif olduğunu hissettim.  Cildim  tarafından kolayca emildi, yağlı bir his bırakmadı. Cildim gün boyunca gerilmedi, kurumadı, oldukça  nemli ve rahattı. 




İçeriğinde antioksidan kokteyli ve  SPF20 güneş koruması bulunduğundan çizgi ve kırışık oluşumuna karşı cildi koruyor.  Yaz mevsimine hazırlandığımız bu dönemde, kapsamlı UVA/UVB koruması sağlaması benim için çok önemli. 

Kuru/Karma ve Karma/Yağlı cilt tiplerine özel iki farklı seçeneği mevcut.

Sevdiğim diğer Clinique bakım ürünlerimin yanındaki yerini aldı bile.

Demek isterseniz Clinique Online Satış sitesinde 69 TL'lik özel tanışma fiyatı kampanyası devam ediyor. 



26 Mart 2014

Tanya Burr Lip Gloss: Vampire Kiss !


Tanya Burr lip gloss,  Kardelen Blog etkinliğinde sevgili Kübra'nın ve Cloud10Beauty'nin bize güzel bir sürpriziydi.  Benim paketimden çıkan Vampire Kiss rengi.  



Ürünün oldukça zarif bir ambalajı var. Sünger aplikatörlü ve sürümü gayet rahat.
Aslında bu güzelliğe sadece dudak parlatıcı demek haksızlık olur. 
Çünkü oldukça pigmentli ve kalıcı. 
Bunun yanısıra verdiği parlaklık da  gayet güzel, sim içermeyen ışıl ışıl bir görüntü veriyor.





Dudakları gayet güzel nemlendiriyor ve yapış yapış yapmıyor.
Şekerli sakız gibi tatlı ve iştah açan bir kokusu var
Vampire Kiss  (ürünlere verilen isimler ayrıca çok güzel:) gotik ismine yakışacak şekilde, koyu (biraz pembelik içeren)  bir kırmızı. Tek kat sürümle bile rengini tam veriyor. 
Kalemsiz kullandım ve çizgilere dolma ve taşma sıkıntısı yaşamadım.
Bu güzel lip glosslardan almak isterseniz  Cloud10Beauty sitesinde 8.50 Euro'ya satılıyor.




Sevgili Kübra'ya  ve  Cloud10Beauty sitesine beni  bu güzel ürünle tanıştırdıkları için tekrar teşekkür ediyorum :)

24 Mart 2014

"PratikChef" tariflerine devam: "Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Cannelloni"




PratikChef'le tanışmamı bu yazımda paylaşmıştım. 
İkinci buluşmamız harika bir tarif olan  "Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Cannelloni" ile oldu. Tarif için gerekli tüm malzemeler  yine aynı özenle  hazırlanmış, doğranmış, tam gerektiği şekilde ölçülerek ayrı ayrı paketlenmiş ve tarif sırasına göre numaralanmış olarak  özel soğutucu kutuyla geldi. 

Bundan sonra bana düşen sadece paketten çıkan tarife göre malzemeleri fırın kabıma yerleştirmek oldu. Tarifi uygulamak isteyen olabilir diyerek (-ki bence mutlaka deneyin) sizinle de paylaşacağım.

Malzemeler:
  • 150 ml domates püresi
  • 300 gr ricotta peyniri
  • 125 gr ıspanak
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 yemek kaşığı fesleğen
  • 10 gr toz parmesan
  • Tuz
  • İri çekilmiş karabiber
  • 4 taze lazanya yaprağı
  • 100 gr domates püresi
  • 50 gr mozzarella peyniri
  • 15 gr toz parmesan

Yapılışı:
  • Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin.
  • 20X25 cm ölçülerinde 4 cm yüksekliğinde fırına dayanıklı kabı yağlayın (borcam vb…)
  • Domates püresini zemine eşitçe yayın


  • Ricotta, ıspanak, maydanoz, fesleğen, parmesan, tuz ve karabiberi bir kaseye döküp iyice karıştırın.



  • 14 X 16 cm ölçülerinde lazanya yapraklarını kesin.
  • Ricottalı karışımını 8 parçaya bölün ve lazanya yapraklarınızın üstüne boyuna yerleştirin.

  • Malzemesini eklediğinin lazanya yapraklarını rulo yapıp fırına dayanıklı kabınızın içine yanyana dizin.


  • Lazanya rulolarının üzerine tekrar domates püresi gezdirin.
  • Domates püresini döktükten sonra üzerine peynir gezdirip fırına verin.
  • Fırında 25 dakika kadar altın sarısı renk alana kadar pişirip sıcak servis edin



Bu şekilde hazırlanmış malzeme ve herkesin anlayabileceği şekilde verilen tarifle güzel sonuç elde etmemek mümkün değil. Benim gibi çok yemek seçenlerin bile bayılarak yiyeceği bir yemek olduğunu söyleyebilirim. PratikChef herkese yemek yapmayı sevdirecek gibi görünüyor. Sizin de deneyimleriniz varsa merakla paylaşımlarınızı bekliyorum :)



19 Mart 2014

YENİ! YENİ! YENİ! DARPHIN CC CREAM INSTANT MULTI-BENEFIT CARE SPF 35


Basın Bültenidir

Darphin Laboratuarları bir kez daha cilt bakımındaki uzmanlığının göstergesi pürüzsüz bir cilt sunan yeni ürünüyle karşınızda.

50 yılı aşan enstitü tecrübesiyle Darphin güzellik uzmanları bakımlar sonunda müşterilerinin ne bekleğini kolaylıkla anlıyor. Bu eşsiz müşteri içgörüsüyle kusursuz kapatıcılık özelliğiyle pürüzsüz bir cilt sunan CC CREAM Instant Multi-Benefit Care SPF 35 geliştirdi.

Gözle görülür sonuçlar arayan günümüz kadınları için CC CREAM Instant Multi-Benefit Care SPF 35 cilt dokusu ve tonunu iyileştirirken komple bir cilt bakım deneyimi yaşatır.

Bu son teknoloji cilt düzenleyici 5 spesifik problem hedef alır: aydınlık kazandırma, cilt kusurlarını onarma, nemlendirme, cilt tonu eşitliği ve koruma sağlar.

CC CREAM Instant Multi-Benefit Care SPF 35 içeriğindeki Kafein, Skutelarin, Sodyum Hiyalüronat, Laminaria Saccharina sayesinde pürüzsüz, aydınlık ve ipeksi bir cilt açığa çıkarır.

Doğal, pürüzsüz cilt tonu görünümü için Light ve Medium olmak üzere 2 renk tonu mevcut.

Size: 30 ml tube
Tavsiye edilen Fiyatı:115TL 



17 Mart 2014

LINE MESAJLARINIZI YABANCI GÖZLERDEN UZAK TUTUN

LINE’da kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor!

Yoğun iş temposu, şehirleşme ve hızlanan yaşam bizleri dijital dünyada sosyalleşmeye yöneltiyor. Bu alanda bilindik sosyal medya kanallarının yanı sıra ücretsiz mesajlaşma, ücretsiz sesli ve görüntülü arama gibi birçok hizmeti bir arada sunan mobil mesajlaşma platformları da öne çıkıyor. Aile bireylerinden arkadaşlara kadar hayatımızdaki herkesle her an paylaşımda bulunduğumuz bu platformlarda kullanıcıların dikkat ettiği en önemli özelliklerden biri de güvenlik sistemleri. Bu anlamda rakiplerinden ayrılan LINE’da kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor. LINE’ın iç denetim yönetimi alanında üç uluslararası sertifikaya (SOC2, SOC3 ve SysTrust) sahip olan ilk mobil mesajlaşma uygulaması olması da güvenlik standartlarına verdikleri önemin bir kanıtı niteliğinde.

Telefon Numaranızı Gizli Tutun

LINE’da kendinize özel bir ID belirleyerek telefon numaranızı kimselere vermeden iletişim kurabilirsiniz. Sizi LINE ID’nizi kullanarak ekleyen kişiler telefon numaranızı göremezler. LINE ID’nizi belirlemek için Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz.

Telefon numaranıza sahip kişilerin LINE arkadaşları listesine otomatik olarak eklenmek istemiyorsanız “Başkalarının Eklemesine İzin Ver” seçeneğini kapatabilirsiniz. Böylece sizi sadece LINE ID’nizi paylaştığınız kişiler ekleyebilir.



Tanımadığınız Kişilerin Sizi Rahatsız Etmesine Engel Olun

Anlık mesajlaşma uygulamaları kullananların korkulu rüyalarından birisi de yanlışlıkla alakasız bir mesajlaşma grubuna eklenmektir. LINE’da tanımadığınız kişilerin bulunduğu bir grup sohbetine davet edildiğinizde grupta bulunan kişiler telefon numaranızı göremiyor.

Tanımadığınız bir kişi size mesaj attığında LINE otomatik olarak  “Ekle”, “Engelle” ve “Şikâyet et” seçeneklerini sunuyor. Eğer size mesaj gönderen kişiyi tanımıyorsanız kolayca engelleyebiliyorsunuz.



Telefonunuz Yanınızda Olmasa Da Mesajlarınızı Koruyun

Yazışmalarınızı meraklı gözlerden korumak için LINE’a şifre koyabiliyorsunuz. Diğer/Daha fazlası > Ayarlar > Gizlilik ayarlarından “Şifre Kilidi”ni kullanarak LINE’ın her açılışta şifre sormasını sağlayabiliyorsunuz.



Ayrıca “Sohbet Odası Ayarları”ndan tüm sohbet geçmişinizi ve sohbetler içerisinde paylaştığınız tüm dosyaları tamamen silebiliyorsunuz.

Bir arkadaşınız LINE’dan size mesaj yazdığında bildirimin ekranda mesaj okunacak şekilde belirip belirmemesi ile ilgili ayarlarınızı da istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Bildirim ayarlarında yer alan “Önizleme göster” seçeneğini kapattığınızda, yeni bir mesaj geldiğinde ekranda gelen mesaj yerine “Bir mesajınız var!” yazısı görünüyor.



Paylaşımlarınızı Gizleyin

LINE’ı rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği de ileti, fotoğraf, video, bağlantı gibi paylaşımların yapılabildiği, sosyal medya yapısına sahip Timeline ve Home özellikleri. LINE’daki Timeline ve Home hareketlerinizi yalnızca arkadaşlarınız görebiliyor. Ancak burada da iletilerinizin kimler tarafından görüntülenebileceğini belirleyebiliyorsunuz.

Timeline’ınızda paylaşmak istediğiniz iletinizi hazırlarken alt menünün en sağında bulunan “Kişiler” sembolüne tıklayarak iletinizin gizlilik ayarlarını yapabilirsiniz.



Nerede, Ne Zaman İsterseniz Güvenle Konuşun, Mesajlaşın!

LINE'ı tüm akıllı telefonlarda (iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia), tabletlerde ve hatta bilgisayarınızda bile kullanabilirsiniz.

Kullandığınız cihaza uygun LINE indirmek için: http://line.me/tr/download
Bir boomads advertorial içeriğidir.
-->



13 Mart 2014

Berkin Elvan'ı kaybettik!


Bugün 3. gün...
Instagram'da, Facebook'ta ve Twitter'da paylaşım yapıyorum  sadece, burada birşeyler yazmaya elim varmıyor günlerdir...
Daha 14 yaşında bir çocuk..Ekmek almak için çıkmış sokağa, başına isabet eden gaz fişeğiyle komaya girmiş, 9 ay yaşam mücadelesi vermiş...16 kiloya düşen küçücük bedeni  daha fazla dayanamamış, mücadeleyi kaybetmiş..
O şimdi cennette elbette..Kimbilir  ne hayalleri vardı geleceğe dair..Ailesi ne umutlarla, ne zorluklarla onu büyütmüştü..
Neden, nasıl tartışmak için artık çok geç çünkü bu ÇOCUK öldü! Dilerim faili bulunur ve cezasını çeker. 
Çünkü hiçkimse bir başkasının yaşama hakkını elinden alamaz!
Hiç kimse bir başka canlının hayatına kastedemez!
Sosyal medyada bu paylaşımları yaparken, acımızı paylaşarak hafifletmeye çalışırken, hala saçma sapan yorum yapabilenlerin insanlığından, inancından şüphe duyarım. 
Allah hiç kimseyi ölüm acısıyla sınamasın, kimsenin gözünü hırstan kör etmesin ve herkesi yüreğini sevgiyle doldursun...












8 Mart 2014

Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun!





Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, 
yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın KADINLAR GÜNÜ'nü  kutluyor;  
eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.







Dünya Kadınlar Günü fikri nasıl ortaya çıktı bilmeyenler için hatırlatma !


8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921'de Moskova'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda (3. Enternasyonal Komünist Partiler Toplantısı) gerçekleşti. Adı da "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak belirlendi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Birleşmiş Milletler'in sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, kutlamanın New York'ta ölen işçilerin anısına yapıldığı yazılmamıştır.