LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

26 Eylül 2009

HAYATI SADELEŞTİRMEK!!!


Benim çok istediğim halde gerçekleştiremediğim bir şey..Ancak insanoğlu yapısı gereği açgözlü herhalde..Veya ben öyleyim:(
Bu sene tatil valizi hazırlarken tekrar düşündüm bu konuyu..Böyle iki tişört, iki şort bir terlikle tatile gidebilenlere hayranım..Plajda giyilecekler, akşam giyilecekler, onlara uygun ayakkabı, terlikler, takılar, tokalar, en önemlisi kozmetikler, güneş öncesi, güneş sonrası, şampuanlar, serumlar, nemlendiriciler ay yazarken bile yoruldum..5 günlük tatile 17 kiloluk valizle gidebilmeyi başarmış biriyim..Üstelik bu bayağı bir azaltılmış hali..Eskiden de böyle miydim? Yaş ilerledikçe mi kokoşlaştım? Yok ben daha ortaokulda yazın tatile giderken de böyleydim..Bir ara fazlasıyla sade bir yaşam tarzı seçmek zorunda kalsam da, bu dönemin sonunda hemen özüme döndüm..Bu zorla olacak bir şey değil elbette.. seviyorum bunlarla uğraşmayı..
Zaten derdim tamamen üst başla ilgili de değil...Örneğin işyerimde, öyle masamda bir kalem bir defter tiplerden değilim..Rengarenk kalemler, notluklar, postitler, hepsi elimin altında olsun istiyorum..Bazen esiyor, hepsini kaldırıyorum ama bomboş masada aklımı işe veremiyorum..Herşey eski yerine yerleştiriliyor tekrar...
Bunun çeşitli psikolojik nedenleri vardır elbette..Öyle bilinçaltıma gitmeme , çocukluğuma dönmeme falan gerek yok..Nasıl çözümlenecek o önemli..Fikri olan var mı :)
(Not: Evet maalesef bu fotoğraf gerçek...üstelik sadece tatile giden kısmı bu :)

6 yorum:

  1. Çok eğlenceli yahu :))

    Benim toplamda bu kadar bakım ürünüm yok vallahi, süpersin :)

    YanıtlaSil
  2. Elimde değil kozmetik görünce aklımı oynatıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. erkekler bu konuda ne kadar şanslılar işte onlar iki şort iki tshirtle tatile gidebilen yegane varlıklar, ben olsam benimde sevgilim, karım dört beş bavulla hadi ben hazırım gidelim dese kalakalırım öle :)

    YanıtlaSil
  4. Cecilia'cım çok haklısın, zaten erkekler birçok konuda bize anlayamıyor ve tuhaf tuhaf bakakalıyor :)))

    YanıtlaSil
  5. bende bununla ilgili bir yazı okumuştum nilgün hanım. öyle çocukluğunuza falan dönmeye gerek yokmuş. akıl vermek istemem ama insan bir işe odaklanmak istiyorsa ortalıkta o işle ilgili yada ilgisiz bazı objeler simgeler olmasını ister. yani dicek olursanız siz ne yapıyorsunuz? bende böyle yapıyorum elimde olmayarak. dağıtıyorum işte masayı, evde gardırobu..ama sonra bakıyorumki etref dağınık, nerede sadelik diyorum hoop toplayıvermişim hemen. yani dağıttığımız kadarını toplayabilmeyi başarırsak mesele yok yani. bu kadar cok kozmetikte taşınırmı diyenlere cevabım evet taşınır.ah imkanım olsada benm bavulun fotoğrafını paylaşsam :DDD insan belkide kendisinin her saat farklı kokmasını istiyor olamazmı?? neden olmasın..

    YanıtlaSil
  6. güzel yorumunuz için tşk. ederim, benim gibi olanları gördükçe çok mutlu oluyorum :))))

    YanıtlaSil