LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

25 Ekim 2013

New York Günlükleri Bölüm 2: Alışveriş....

New York günlükleri yazıma alışveriş bölümüyle devam ediyorum. 
New York'un rengarenk hali alışveriş için de geçerli. Her bütçeye uygun kaliteli ve bol çeşitte ürünler bulmak mümkün. Bilmeyenler için  New York'un bir outlet cenneti olduğunu da söylemeliyim. Çok iyi markaların ürünlerini (belki en trendy ve son sezon ürünlerini değil ama klasik parçaları) çok ucuz fiyatlara bulmanız mümkün.
En merak edilen kozmetik alışverişinden başlayayım.




New York'ta Drugstore alışverişi için için gideceğiniz adres DUANEreade mağazası. Zaten neredeyse 500 m de bir tane var. Bizdeki Migros mantığında, içinde yiyecek,içecek, temizlik malz., vitamin/aspirin türü ilaçların da satıldığı, genelde bir kat ın  kozmetiğe ayrıldığı bir mağaza. Çok kenar köşede kalan mağazalarda ürün sıkıntısı var. Ancak büyük olanlarda saatlerce kendinizi kaybedeceğiniz garanti :) Real Techniques, Physicians Formula ,Rimmel, Essie, Loreal, NYX, Maybelline, EOS, vs. bizde olan olmayan onlarca marka var. Fiyatların yaklaşık üçte bir, hatta bazılarının daha da  ucuz olduğunu söyleyebilirim. Bir de sürekli kampanyaları, indirimleri oluyor. 3 al 1 öde veya pudranın yanında gloss hediye gibi. Sadece Loreal ve Rimmel markalarında fiyatlarda büyük uçurum yoktu, Gratis ve Watsonlar'larda yapılan %50 indirimlerle daha ucuza alabildiğimizi söyleyip sizleri sevindirebilirim :) Ayrıca beni en çok şaşırtan The Balm oldu. Fiyat farkı neredeyse yok. Hatta biz  indirimlerle daha ucuza alıyoruz.  Ancak tüm bu markalarda bize hiç gelmeyen ürünler mevcut maalesef .
Ayrıca tüm kozmetik mağazalarında (özellikle Sephora'da) bir uygulamaya bayıldım. Cilt bakım ürünlerinde örneğin bir nemlendirici denemek (markası hiç önemli değil ister Guerlian, ister LaPraire )  istiyorsunuz. Ellerinde sample kalmadıysa, bizim seyahat için kullandığımız minik kavanozlara ürünü doldurup (neredeyse 4-5 kullanımlık) etiketleyip size veriyorlar. Üstelik bunu surat asmadan keyifle yapıyorlar  :))







Ve gelelim  SEPHORA'ya...Burası bizde olmayan markalar nedeniyle aklınızı başınızdan alabilir. Urban Decay, Tarte, Butter London, TokyoMilk, Marc Jacobs, vs.  İstediğiniz gibi ürünleri karıştırabilirsiniz. Ancak öyle reyondan alıp ruju deneyeyim, farı süreyim yok. Hijyen önemli. MUA size tek kullanımlık fırça, sünger, vs ne gerekiyorsa veriyor. Ayrıca her reyonda alkol, temizleyici vs mevcut. İstediğiniz ürünü ancak bu şekilde deneyebiliyorsunuz. İsterseniz MUA size uyguluyor.Ayrıca "nail bar"lar çok hoşuma gitti. Son çıkan ojeleri deneyebileceğiniz, aseton,pamuk vs. malzemelerin bulunduğu masaların başı yeni çıkan ojeleri  deneyen insanlarla dolu oluyor. Beğendiğim bir diğer konu  kasa önündeki reyonlarda  hemen hemen bütün iyi markaların seyahat boyu ürünleri ekonomik fiyatlarla  satılıyor. Böylece az fiyatla ürünü deneyebiliyor veya makyaj çantanız için yarım  boyunu edinmiş oluyorsunuz  

M.A.C,  Kiehl's,  Body Shop gibi mağazalardan çok detaylı bahsetmiyorum. Fiyatlar düşük  ve ürünler çok çeşitli. Yeni koleksiyonlar mevcut. Seyahat boyu ürün uygulaması buralarda da mevcut. Ürünleri denemek isteyen, ancak yüksek bütçe  ayıramayanlar için de güzel bir uygulama bence. 


Merak edilen bir başka marka Victoria's Secret. Mağazalar gerçekten güzel. Ben 2 şubesine gidebildim. ikisi de 3 katlı büyük mağazalardı. Adriana, Miranda gibi modellerinin dev resimleriyle süslenmiş, sürekli defile görüntülerinin yayınlandığı dev ekranların bulunduğu şık mağazalar.  İstanbul Free Shop'ta da magazaları var  ancak sadece kozmetik/ çanta  satılıyor ve  fiyat farkı var.  NY mağazaları öncelikle görsel açıdan sizi etkiliyor. Çamaşır, uyku takımları, giysi ve spor takımları gibi tekstil ürünlerini ucuz ve çok kaliteli olduğunu söyleyemeyeceğim. İndirim sepetlerinde belki birşeyler bulunabilir.  Ancak kozmetik reyonlarında sürekli kampanyalar ve indirimler var.Örneğin bizde tanesi 30 liraya satılan losyoların, duş jellerinin 5 tanesi 20 dolar. Glossların 4 tanesi 20 dolar. vs.




Ve yazımın başında burası bir outlet cenneti demiştim ya. İşte onlardan biri Century21. Burada Guess, DKNY, Reebook, Tommy Hillfiger, Adidas, Kenneth Cole gibi markaların yanısıra Armani, Galliano, Jean Paul Goultier, Manola Blahnik, Louboutin gibi tasarım ürünler de bulabilirsiniz. Ellbette son çıkan ürünler değil (bazen onlara da rastlayabilirsiniz) ancak klasik bir ceketim olsun ama Armani olsun derseniz burada bulabilirsiniz. Hele Guess, DKNY gibi markaların ucuzluğuna inanamayacaksınız. Ben sürekli bunlar çakma mı diye sorduğum için bana çok güldüler ama, TR'de  400 TL'ye satılan çantaları 30-40 dolara  görünce afalladım kaldım. Deniz Akkaya'nın chicfrog bebek mağazasında 100-150 liraya sattığı BonnieJean elbiseler 15-20 dolardı.  Kısacası yolunuz NY'a düşerse en yakın Century21'e atın kendinizi.




Esas outlet cenneti ise Woodbury. Ancak burası arabasız gidilecek bir yer değil. Servis otobüsleri falan var ama ama dediğim gibi uzak.Ancak Armani'den Dolce&Gabbana'ya birçok markayı  %85 lere varan indirimlerle alabilirsiniz. Siz bir markalara bir fiyatlara şaşkın şaşkın bakınıp dururken saatin nasıl geçtiğini anlamayacağınıza garanti verebilirim.
Bunların dışında American Apparel ve Forever21,  H&M, GAP, Macy's, Bloomingdales kesin uğramanız gereken mağazalar..



Ben ucuz giymem , parasını veririm markayı giyerim diyorsanız yeriniz 5th Avenue veya Madison. Ben kendimi eşofmanlarımın  içinde, yorgunluktan bitmiş, şaşkınlık ve hayranlıktan dibi düşmüş bir halde,  Chanel, Burberrys, Armani, MiuMiu, YSL gibi markaların muhteşem vitrinleri arasında dolaşırken  Pretty Woman filmini taaa içimde hissettim dostlar :)

Neler aldın derseniz, insanın bu kadar ürün karşısında aklı başından gidiyor ve ne alacağını şaşırıyor. Ben kendimi mümkün olduğunca frenlemeye çalıştım ama ancak bu kadar başarabildim. Kozmetik ürünlerinden aldıklarımı yavaş yavaş yazmaya başlayacağım.  Gerçek fiyatları gördükten sonra uzun süre (sanırım ihtiyacım da olmayacak) burada alışveriş yapamam sanırım. 
Instagram'da paylaştığım resimlerle şimdilik byeee





4 yorum:

  1. Canım kendim gitmiş kadar heyecanlandım yazını okurken.Ne güzel bir seyahat olmuş.aldıklarının tümünü güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok tşk. ederim, daha güzelleri senin olsun :)

      Sil
  2. güzel bir rehber olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk. ederim.. insanın aklına sürekli birşeyler geliyor, sıkmadan kısa kesmek zormuş :)

      Sil