LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

22 Eylül 2014

Bitenler !!!



Uzun zamandır bitenler yazısı yazmıyordum, özlemişim :) Her ne kadar bitirdiklerime baktığımda gene  renkli kozmetik göremesem de   oldukça azalttığım ürünlerim oldu. İnşallah bir sonraki yazıya yetişir. Epeyce güneş ürünü de bitirdim ancak onları da bir sonraki postumda yazacağım.








Banyo grubundan başlarsak:

Cyrene ürünlerini çok seviyorum. Kullandığım tüm Cyrene ürünlerini de ayrıca yazmayı planlıyorum. Burada sırasıyla Lavanta ve Naneli Şampuan(kuru ve yıpranmış saçlar için) , Keratin ve Kolajenli Şampuan (tüm saç tipleri için) ve Saç kremi var. Sülfat ve zararlı kimyasallar içermemesi nedeniyle şampuanlarını seviyorum. Benim saçın için Lavanta ve Naneli uygun olsa da, Keratin ve Kolajenli olan saçıma daha iyi geldi. Elimdeki ürünler bittiğinde tam boyunu almayı düşündüğüm bir ürün. Saç kremi maalesef benim saçıma pek yeterli gelmedi, fazla nem vermedi. 
Marks and Spencer Water Lily duş jeli, kocaman bir set olarak hediye gelmişti. Kozmetik ürünlerini tercih ettiğim bir marka değil. Ancak yazın sudan çıkmadığım için bolca kullanıp bitirdim ve vedalaştık :)
Avon Marocco Argan Yağlı saç maskesi. Markayı  şişirmeye meraklı blogların  dolduruşuna gelip almıştım. Oldukça vasat buldum. Çok daha iyi maskeler denemişken tekrar almayı düşünmem. 
Essential duş jeli. Lila kutuların birinden çıkmıştı. Bitti gitti, yorum yapmaya bile gerek yok.

En sona en sevdiğim  iki saç ürününü bıraktım. Birçoğunuzun denediği ürünler ancak daha detaylı yazılarını da yazacağım.

Rapunzel Secret Kömür Özlü Saç Bakımı. Özellikle röfle sonrası kullandım,  Çünkü saçım bu dönemde çok hassas ve kuru oluyor. Saçlarımı yumuşacık yapan, bütün gün mis gibi kokmasını sağlayan bu ürüne bayıldım. Saçımda hiç ağırlık yapmadı. Bittikçe alacağım bir saç ürünü.
HC Hair Care Ovex ise bir diğer bağımlılığım. Markanın diğer ürünlerini de kullanıyorum ve hepsinden memnunum. Bütün yaz denizden çıkmadım desem yeridir ve saçlarımı OVEX'E emanet ettim. Banyomda mutlaka yedeği olmalı dediğim bir saç bakım ürünü. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim.




Parfüm/deo grubuna gelirsek:
DKNY Be Delicious serisinin çeşitli versiyonlarını, kaçıncı kere bitirdiğimi  hatırlamıyorum. Free shoplarda veya özel indirimlerde uygun fiyatlı yakaladığımda mutlaka alırım. Burada yine Golden Delicious var, daha önce yazmıştım. Meyveli, tatlı , alttan hafif çiçeksi bir kokusu var. Yaz için bana göre ideal. Çok hafif, temiz ve  kalıcı. 
Avon OnDuty  roll on deodorant. Bir kampanyada denk gelip almıştım. Kokusu fena değil ama tekrar alacağımı sanmam.
Marks and Spencer Water Lily Deodorant, Yine aynı serinin deodorantı. Başlarda hafif çiçeksi kokusu falan hoşuma gitti. Ancak daha yarıya gelmeden yapısı bozuldu, ağdalaştı ve çöpü boyladı. 


Gelelim makyaj temizleme ürünlerine:
Cyrene Makyaj Temizleme suyu ile birçoğunuz tanıştı. Ben de etkinliklerde gelen bir sürü testerla uzun süre kullanma imkanı buldum. Makyaj Temizleme suları içinde en sevdiğim bu oldu diyebilirim. Bittikçe alınacak bir ürün.
Avon Extra Lasting göz makyajı temizleyicisi. Çift fazlı bir ürün. Makyajı güzel temizliyor ancak oldukça yağlı bir his bırakıyor. 
Garnier Makyaj Temizleme Sütü. Aslında ben cildimi sütle temizlemeyi seviyorum. Ancak bu arkadaş temizleyici olduğunun farkında değil. Makyaj falan temizlemiyor. Normal makyajı bile temizlemiyor, kaldı ki suya dayanıklı ürünlerde hiç işe yaramıyor. 
Yves Rocher Detox etkili yüz temizleme sütü. Temizleme özelliği fena değil, suya dayanıklı makyajlar için ekstra çaba istiyor. Ama bir ürün bu kadar mı güzel kokar? Bebek pudrası mı desem, mis gibi beyaz sabun mu desem...sırf kokusu için kullanabilirim :)
Ecowell Baby Shampoo. Göz doktorumun tavsiyesiyle bir süredir gözlerimi bebek şampuanıyla yıkıyorum. Ecowell'i bu amaçla kullandım, hiç bir sorunla karşılaşmadım. Sağlığa zararlı maddeler içermeyen organik bir ürün, yenisini de aldım gönül rahatlığıyla kullanıyorum. 


Cilt bakım ürünlerine gelirsek:
Avon Solutions serisinden  göz çevresi bakım ürünü. Nefret ettim. Güya ucunda titreşimli bilyası var ve göz çevrenize masajyapıyor, canlandırıyor falan, hepsi hikaye. Titreştiğinin kendisi bile farkında değil.Hafif pembe renkli bir krem, ciltte emilmiyor. Göz çevrenize sedefli pembe far sürülmüş gibi saçma bir görüntü. Direkt çöpe.
Aubrey Organics'ten gönderilen şampuan ve saç kremi testerları epey önce kullanmıştım. İlk kullanımda bile saçlarıma iyi geldi. Kuru saçlar için Honeysucle rose nemlendirici şampuan ve Protein Balancing Saç kremini denedim. Mutlaka tam boylarını almak istediğim ürünler. %100 doğal olduklarını söylememe gerek var mı?
Durance gelincikli vücut losyonu. Mis kokulu bir Durance ürünü daha. Bütün ürünlerini seviyorum.
Yves Rocher Elixir 7.9. Daha önce yazısını burada yazmıştım. Çok sevdiğim bir üründü , bir kaç kutu bitirdim. Bir süre ara vermeyi düşünüyorum.

Estee Lauder serum, nemlendirici ve göz kremiyle ilgili detaylı yazımı burada yazmıştım. Mutlaka ama mutlaka alacağım ürünler.

Clinique Superdefence SPF20 göz çevresi bakım kremi. Bu testerdan 3 tüp bitirdim, kötü diyemem, nemlendirdi, bir zararını görmedim ancak Clinique'den göz çevresi kremi alırsam tercihim her zaman Even Better'dan yana olacak.
Gratis Cettua siyah nokta bandı. Zaman zaman kullandığım bir ürün. Herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadım, işimi görüyor. Bittikçe de alıyorum.



Opti-Free lens solüsyonu. Bu markayı uzun süredir kullanıyorum. Güzel kampanyaları da oluyor, değiştirmeyi düşünmüyorum.
Urban Decay far bazı. Ne kadar eski ambalaj görüyorsunuz. Elimde birkaç tane vardı, bu sonuncusu çekmecede unutulmuş, kurumuş ve maalesef  içim yana yana çöpe gitti. 
Golden Rose Lip Plumper dolgunlaştırıcı gloss. Piyasadan kalkmış bile olabilir, 2-3 kullanımda yapış yapış olunca çekmece dibine atılmış, şimdide çöpü boyladı.
Fresh'n Soft makyaj temizleme mendili. Çok çok zorda kaldığımda, uykudan falan sürünüyorsam kullandığım bir ürün. Göz makyajlarımı çıkarmaya yetmiyor ama makyajlı uyumamak için başucumda bulunduruyorum.




Maybelline kirpik kıvırıcısı. Nerden ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama felaket olduğunu söyleyebilirim. Kirpiği kıvırırken yanağımı kıstırmayı nasıl başardığını bilmiyorum. Doğru çöpe.
Yine çekmece dibinde kalan, artık piyasada olmayan Yves Roche ruj.  Neden unutuldu, yapısı berbat, kokusu berbat, bir de içinde kocaman altın simler var. Alırken aklım neredeyse artık...

Şimdilik bu kadar, üşenmeyip hepsini okuyan arkadaşlarımı tebrik ediyorum:)
China Glaze çekilişime henüz katılmadıysanız son 2 gün!




16 yorum:

  1. Oyh ne çok ürün bitmiş ne güzel=) Dkny be delicious parfümlerini ykm de hep almaya yeltenip kalıcı değilse diye vazgeçiyordum, o zaman şans vericem;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabah sür akşama kadar kalsın şeklinde kalıcı değil ama yeterli :)

      Sil
  2. Ne çok şey bitmiş :) Ben de bitenler yazsam iyi olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. epeydir biriktiriyordum ama iyi oldu kurtuldum, yaz yaz merakla bekliyorum :)

      Sil
  3. ohh maşallah ne kadar güzel ve bol ürün bitmiş.. bazı ürünler konusunda sana katılıyorum ve nasılsa serinin bütün ürünlerini deneyip temizleme sütünü denemediğim Yves rocher'i de en kısa zamanda koleksiyonuma katacağım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk. İrem'ciğim, ürün bitirme konusunda ben de seni kıskanıyorum :) YR dediğim gibi şahane bir temizleyici değil ama ah o kokusu :))

      Sil
  4. Heheyy maşallah ablama bee :) o dolgunlaştırıcan bendede var halen kullanıyorum geceleri yatmadan once az kaldı bitti bitecek :P

    YanıtlaSil
  5. Cettua bantları bir deneyeyim diyorum, bir de gaza geldim doğumgünü indirimim şerefine estee lauder'den birkaç birşey indirdim (hepsi senin suçun tamam mı!! :))
    Şimdi de aklıma yves rocher serumunu soktun :) Doğumgünü niyetine indirim filan yakalayıp gidip alsam mı ki hemen, çok güveniyorum ben senin tercihlerine bildiğin gibi değil, bunu da belirtmek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy canımsın benim..böyle olunca sorumlu hissediyorum kendimi, kullandı mı memnun kaldı mı diye takılıyo aklıma ..evet takıntılıyım :)) estee'leri çok merak ettim..doğum günü çocuğunun herşeyi almaya hakkı var ama doğum günü ne zaman? terazi misin sen de? yaa nedir bu terazi-ikizler uyumu kardeşim, bütün yakın arkadaşlarım terazi benim :))

      Sil
    2. Doğumgünüm 18'indeydi, duble başak burcuyum ben ama en yakınlarım (eşim ve annem dahil) hep terazi ya da ikizler burcu, onlarla aşkım bir başka :)
      Estee'den başlangıç olarak supreme starter set'i aldım, advanced night serisini çok merak ediyorum, ilk kırışıklıklar için önerilere tamamen açığım bu arada (30 olmak demek bu olsa gerek :)) yeni parfümün de seyahat boyunu hediye ediyorlar, bir de Resilience Lift iel Revitalizing Supreme in deneme boylarını istedim, Sumptuous Extreme minik boy maskara da hediye ettiler sağolsunlar, daha ne olsun :)
      Cildimdeki etkilerine bakıp serum + krem olarak kullanabileceğim gerçekten işe yarayan birşeyler arayışındayım, gündüz bakımı için clinique'ten memnunum ama gece için kiehls ile estee arasında kaldım, dediğim gibi önerilere açığım :)
      bu arada yüz yüze bir görüşsek ya, burada klavye ile bu kadar oluyor :)
      hasretle öpüyorum seni :*

      Sil
    3. hmm olsun geçmiş olması tekrar kutlayamayacağız demek değil :)) gerçekten görüşelim ben de özledim..artık cumartesilerim boş her türlü teklife açığım :)) Ürünler süpermiş güle güle kullan ama 30 olmak falan deme yaaa..hayat daha yeni başlıyor :) ben de öptüm kocccaman

      Sil
  6. Estee Lauder serumdan al mutlaka süper:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estee'nin serumu şu sıralar tek takıntım..elimde bolca testerı var bitirir bitirmez en büyük boyunu alacağım :)

      Sil