LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

25 Eylül 2014

Bloğum 5 yaşında !!!! biraz kutlama..biraz içini dökme :)




Bugün trendyandfriendly tam 5.yaşını doldurdu. 
Bloğum yaşlandıkça inanmak zorlaşıyor bunca zamandır yazabildiğime.
Doğumgünü bahanesiyle hem sizlere teşekkür etmek, hem de içimdekileri paylaşmak istedim.

Çocukluğumdan beri aklımın bir köşesinde hep birşeyler yazmak vardı. 
Malum ikizler burcu, meraklıdır bu konulara, hafif gazetecilik ruhu var içimizde:). 
Kozmetiğe, alışverişe, seyahate de fazlasıyla ilgili olunca blog dünyasında buldum kendimi. 
İlgimi çeken, sevdiğim pek çok konu varken (ve hafif maymun iştahlı olduğumdan) tek  bir konuyla sınırlandırmak istemedim bloğumu (bunlar yine hep burcumun suçu :)

JustMakeup, Makyaj Çantam, Çantamın İçindekiler gibi harika bloglar vardı takip ettiğim..
Ah ne güzel ve çıkarsız/reklamsız günlerdi :( .. 
Ben de yapabilir miyim, kimse okumazsa, aman dene ne kaybedersin falan derken başladım. 
Nasıl olduğunu anlamadan takipçiler, yorumlar gelmeye başladı. 
Hele birkaç ay sonra bir iki büyük markadan ürünlerimizi deneyip yorumlamanızı istiyoruz mailleri gelmeye başlayınca artık bloğumun yavaş yavaş tanındığına ve yazabildiğime inandım. 
5 yılda 1200 takipçi size az görünebilir, malum 3-5 yazıyla onbinlere ulaşanlar var. 
Ama benim bloğumu izleyenler bedava ürün için gelen, parayla satın alınan sanal takipçiler değil. 
Yıllardır bıkmadan yazılarımı okuyan, yorum yapan arkadaşlarım, verdiğiniz değer ve destek için hepinize çok teşekkür ediyorum. 




Derken  blog dünyasından arkadaşlar edinmeye başladım. 
Öyle güzel insanlar tanıdım ki en çok buna seviniyorum. 3-5 gün yazı yazmasam, ne oldu? iyi misin? mesajları gönderen, zor  günlerimde dert ortağım olan, sevinçlerimi paylaşan güzel insanlar. 
Önceleri sadece yazıştığım arkadaşlarım vardı. İnsanın hiç görmediği birine içini dökebilmesi ne rahatlatıcıymış. 
Sonra "etkinlik" furyası başladı. Yazıştığım birçok bloggerla tanışma, yüzyüze sohbet etme imkanı buldum, yeni insanlar tanıdım. 
Bunun hem iyi hem kötü yanları var. Yazılarında çok samimi, alçakgönüllü  gördüğün insanların gerçekte öyle olmadığını farketmek üzücü. Mesafeli sandığın  kişilerin de gerçek hayatta ne sıcak, ne içten olduğunu görmek bir o kadar mutluluk verici.

Ve geldik bugünlere..Maalesef pıtırcık gibi haftada bir düzenlenen etkinlikler, firma lansmanları falan derken blog yazma işinin suyunun çıktığı zamanlar! 
Önce bloglarda gruplaşmalar başladı. Tabii ki insanların daha samimi olduğu, daha iyi anlaştığı arkadaşları olacak ama bu iş profesyonelliğe,maddiyata ve reklama dönünce işin tadı kaçtı. Bir hırs, bir kıskançlık..Lansmanlara gidebilmek için firmaları tehdit etmeler, 3-5 arkadaş biraraya gelip etkinlik adı altında ürün istemeler, ona göndermişsin bana da gönder demeler, o etkinlikte şu kadar ürün dağıtılmış ben niye çağrılmadım diye çıldıran, küsen, isyan eden bloggerlar. Bir sakin olun arkadaşlar, bedava alacağınız 2 ruj 1 kremle  hayatınız mı değişecek? Zaten onları alabilecek güce sahipsiniz ki blogger oldunuz.Siz de başka tanıtımlara, etkinliklere gidersiniz..hep bana hep bana olmaz ki..hayatta hiç başka derdiniz yok mu sizin?

Bunlar sonucunda  havaya giren firmalar da ayrı bir hikaye tabii. Tarafsız yoruma tahammül edemeyen, 2-3 tanıtım ürünü gönderdiği için kendini senin patronun zanneden, kanka olduğu "meşhur" bloggerlara ayrıcalıklı muamele yapan, soru sorduğunuzda cevap verme tenezzülünde bile bulunmayan firmalar, PR'lar türedi..İşlerini çok profesyonel yapan markalar ve PR şirketleri  var elbette. Ama onlar da ellerindeki bilgileri arada bir güncelleseler iyi olur :) Aynı blogger her çeşit ürün için aynı yorumu yapar hale geldi..Her ürünün farklı kesimden tüketicisi olur. Bu kadar kolaya kaçmayın, siz de araştırın biraz diyeceğim de,  böyle çılgınca talep varken niye uğraşasınız ki? Ama ben ve benim gibi düşünen pek çok arkadaşım okumuyoruz bile artık o yorumları haberiniz olsun, çünkü inandırıcılığı kalmadı.   

Buraya kadar okuyabildiniz mi? Tebrik ediyorum, ben kaptırdım kendimi gidiyorum çünkü..Nasıl dolmuşsam demek ki doğumgünü bahanesiyle bir kısmını boşalttım içimdekilerin. 

Lütfen beni izlemeye devam edin diyerek yazımı sonlandırayım o zaman..
Olumlu/olumsuz yorumlarınız benim için önemli, tavrım  değişmeyecek ama o yorumlar bloğumu yönlendiriyor. 
Kendinize iyi bakın, Sevgiyle kalın :)





30 yorum:

  1. Nice yıllara... Hep aynı güzellikle devam etmesi dileğiyle

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza, artık ürün yorumu okumaktan kaçar oldum, hep aynı tarz yrumlar, her ürün mü beğenilir yahu, insan bir şeyi de beğenmez
    Çok nadir beğendiğim, yorumlarına güvendiğim bloglar...
    5. yılınız kutlu olsun bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Benimle aynı fikirde olduğunuzu bilmek güzel , sevgiler :)

      Sil
  3. Çok samimi bir yazı olmuş.. Ellerinize sağlık... Ve nice yıllara :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim, hep birlikte inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Doğum günün kutlu olsun,sen hep yaz ;)

    YanıtlaSil
  6. Doğum günün kutlu olsun ne kadar doğru içten ve samimi yazmışsın her satırın altına imzami atarım

    YanıtlaSil
  7. 5 seneeee wow!!!

    Ben de benzer bir yazı yazdım hatırlarsan, gerçekten ilişkilerin, PR'ın, bloggerlığın suyu çıktı... İnsta'daki takipçi sayısına göre giden, görünsün yeter, yorumlanmasa da olur PR mantığı... Emeklerin hiçe sayılması...
    Ama dediğin gibi, biz blogumuzu gerçekten sevdiği için izleyenlerle de mutluyuz!

    Nice mutlu yaşlara!!!!!! Öpüyorum!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef öyle...çok teşekkür ederim, ben de öptüm :)

      Sil
  8. daha nice harika yıllar dilerim :-)) yorumlarına da tamamen katılıyorum.. bizzat kullanıp da ne olduğunu bildiğim bir çok ürünü öve öve göklere çıkaran insanların yorumlarına güvenmek büyük hata oldu artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim İrem'cim..aynı fikirde olduğumuzu bilmek ne güzel , öpüyorum çok :)

      Sil
  9. Sen zaten aynı fikirde olduğumu hatta bu konuda zaman zaman küfürlü konuştuğumu bile biliyorsundur :)) bazıları var ki vıcık vıcık yapmacıklık akan bloglar nasıl oluyor da hala okunuyor, okuyucu bu ayrımı neden yapamıyor ya da her gün çekiliş düzenlediği için mi takip ediliyor anlamıyorum ama seni düzenli olarak okuyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm. tşk ederim, ben de sizin grubu okuyorum, diğerlerinden farklı birşey yapıyorsunuz. Çekilişleri de anlamıyorum ki, kullanılmış rujlar veya firmaların gönderdiği eşantiyonlar için yüzlerce mail atılır. Biz gayet eli yüzü düzgün, kendi seçtiğimiz özel hediyeler veririz 20 kişi 30 kişi katılır :)

      Sil
  10. Yazdığın herşeye kelimesi kelimesine katılıyorum Nilgün ablacım. :( Blogger dünyasının bana kazandırdığı nadir kişilerdensin, senin gibi pozitif ve tatlı biriyle tanışmak bnm için büyük bir şans oldu. ♥ Nice nice yıllar dilerim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cnm ne güzel şeyler bunlar, çok tşk. ederim.öpüyorum çok

      Sil
  11. Ne güzel yazmışsın ellerine sağlık. Ben de sanırım ikizler burcu olmamdan ötürü bahsettiğin nedenlerle bu blogger dünyasına katıldım=) İyi-kötü yaklaşık 1 yılda birçok şey gördüm. Burası benim için kafamı dağıtma, hobi amaçlı yaptığım bir şey, kimseden beklentim yok, bir çıkarım yok, reklam bile yayınlamıyorum, kimseyi takmadan görmezliğe gelerek de gayet güzel yazılıp tatlı takipçiler edinilebiliyormuş. 5 yıl ne kadar uzun bi süre, gıpta ettim=) Darısı tüm iyi blogların başına=) Nice yıllara=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tşk. ederim.. Az olsun öz olsun değil mi :)yazmaya devam , takipteyim ..öpüyorum :)

      Sil
  12. Canım Nilgün'üm nice nice senelere olsun bloğun. Dediklerinde o kadar haklısın ki ama onlar anlamamış gibi yapıpı hala canım cicim yazarlar sana :) Blogger'lığı resmen geçim kaynağı olarak iş edinenleri dahi gördüm.Örnek aldığım ,dürüst ve çok sevdiğim birisin.Keşke hepimiz senin kadar olabilsek...Seni çoook öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslim, senin de yeni yaşın mutluluk getirsin. dün kutlamamızı yaptık ama olsun buradan da tekrar öpeyim :) Ne tatlı şeyler söylüyorsun, gurur duydum, duygulandım. Hayatın böyle saçma şeylere takmaya değmeyecek kadar acımasız, kısa ama bir o kadar güzel olduğunu yaşayarak öğrendim. ve bunca yılda şunu anladım ki insan içinde ne varsa, karşısında da onu görüyor. Verdiğin enerji sana geri dönüyor. Açık yürekli olmaktan, dürüst olmaktan kimseye zarar gelmez, belki bazen canın yanar ama ödülünü de mutlaka er ya da geç alırsın. mucccksss :)

      Sil
  13. bu konuda ne kadar aynı fikirde olduğumuzu birlikteyken de uzun uzun konuşmuştuk zaten.. ben kendim kişisel olarak o tür blogları okumuyor, sayfalarına bile girmeye değer bulmuyorum. bahsettiğin türde pr'lara sahip markaları da çok vazgeçilmez bir ürün olmadığı sürece kullanmıyor, satın almıyorum. belki onlar için çok çok küçük bir şey ama ben de tepkimi böyle gösteriyorum, en azından içim rahat oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen cnm, aslında daha yazılacak,konuşulacak çook şey var ama artık insanların kendi tarzları deyip bırakıyorum. Gerçek anlamda bir birliktelik olsa çok şeyi değiştirebiliriz ama çıkar ve kıskançlık ilişkileri olunca kimse yanaşmıyor. Öpüyorum çok :)

      Sil
  14. Blog dogumgünün kutlu olsun!! :) Tüm yazdiklarina aynen imzami atiyorum tatlim. Bence Youtube´dada bu cok belli oluyor. Artik büyük bloglarda ve youtube videolarinda cok taninmis insanlarin tavsiyelerine eskisi gibi inanamiyorum ne yazik, bir cok kez sadece reklam amacli oldugu yada para alindigi ortaya cikmisti cünki. Kim cidden düsüncelerini söylüyor, kim sadece bedava ürün, etkinlik ve para icin konusuyor anlamak cok zor. Örnegin bir ürün cok övülüyor bedava gönderilmis bloglarda, youtubeda ama Makeupalleydeki yorumlar cok kötü olabiliyor, ama orda "gercek" düsüncelerini cikarsiz yaziyor iste insanlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim cnm :) bir ikisi dışında ben yazılanlara inanmıyorum artık. işin komik tarafı o para, hediye çeki vs teklif eden firmaların bir kısmı bize de teklif etmiş oluyorlar Kendi adıma asla para kabul etmiyorum, ürünü gönderin denerim beğenirsem yazarım zaten diyorum. Ama bir bakıyorum o teklif edilen ürünü bir başkası ballandıra ballandıra anlatmış. E ben biliyorum ne karşılığı olduğunu. Zaten cilt bakımı vs konularda tavsiye vermek büyük risk. Gencecik insanlar da inanıyor yazılanlara, yazık !

      Sil
  15. Öncelikle nice yıllara. Blog yazıları düşüncelerinizi yazmanız çok sevindim. Sadece ben mi böyle düşünüyorum diye blogdan soğudum. Kozmetikten pek anlamam bir kaç blog takip ediyordum baktım reklamdan öteye geçemiyorlar takibi bıraktım. Bu durum sadece kozmetik için geçerli değil. Kitap blogları da böyle. Blog turları almış başını gitmiş. Kimin yazdığına bile bakmıyorum. Hepsi aynı yorumu yapıyor, birisi dahi beğenmemezlik yapmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim. Benim gibi düşünen çok blogger olduğunu biliyorum ama yorum yapmanıza ayrıca çok sevindim. Neyse ki gayet tarafsız yorum yapan, farklı ürünler paylaşan arkadaşlarımız da var. Sevgiler

      Sil