LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

29 Kasım 2011

Folyo yöntemiyle ile oje çıkarma derdine son!



Simli ojeler, koyu renk ojeler hatta kırmızılar şahane ama çıkartmak hepimizin kabusu. Sırf bu yüzden yoğun çalışma zamanlarında açık renk ojelere gidiyor elim. Folyo ile bu tür ojeleri çıkartma yöntemini Hersheyler  ve LifewithHelloKitty 'nin bloglarında gördüm.
İlk tepkim "yok artık bi oje çıkartmak için bu kadar zaman harcanır mı? oldu" .
Ancak deneyince ne harika bir yöntem olduğunu anlayacaksınız. Hele yarım şişe aseton ve bi ton pamuk harcamama rağmen kırmızı kırmızı kalan, uçları buruş buruş olan  parmaklarımı hatırladıkça artık başka türlü oje çıkartmam diyorum.


Yöntem çok basit.. Kücük parçalara bölünmüş pamuklar, aseton, yine parmak ucunuzu kaplayacak büyüklükte kesilmiş alimünyum folyo ve koyu renkli/simli ojeli eller :)




Malzemelerinizi alın, geçin TV'de sevdiğiniz dizinin karşısına :))
Pamukları asetonla ıslatıp tırnaklarınızın üstüne koyuyorsunuz. Folyoyla tamamen kaplıyorsunuz. yaklaşık 5-10 dk. bekliyorsunuz. Bu arada hafiften ısınıyor endişeye gerek yok:)
Sonra hafifçe sıyırarak folyoları çıkarın. Aynen resimdeki gibi (görüntü kirliliği yarattıysam kusura bakmayın artık:) o koyu renkli ve hatta bol simli ojenin kalıp gibi pamukta kaldığını göreceksiniz . Ovalama, çitileme yok ..


Tek yapmanız gereken bir sonraki ojenizi seçmek ...kolay gelsin !!!!

6 yorum:

  1. bence simli ojeler icin harika bir cözüm!! : )

    YanıtlaSil
  2. aaa super bi yöntemmiş.ilk kez gördüm!bayıldım:)

    YanıtlaSil
  3. inanmıyorum harikaymış bu! hatta geçen bi güzellik salonunda elleri aynen böyle folyolu bi kadın gördüm meğer bu yüzdenmiş :)

    YanıtlaSil
  4. hiç haberim yoktu böyle bir yöntemden,oje çıkarmak için vakit varsa denenebilir bir yöntem,ben genelde hep son dakikaya bıraktıgımdan kapıdan çıkmadan hemen önce çıkarıp yenisini sürüyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Aaa süper bir yöntemmiş bu tatlım simli oje sürünce uygulamalıyım çile derdine son:))

    YanıtlaSil
  6. vayy beee:))gözlerime inanamadım.hemen deniyorum...AYDA

    YanıtlaSil