LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

20 Mart 2015

Yaşam Dükkanı -Organik Eşek Sütü Vücut Losyonu ve Organik Kakao Yağı


Yaşam Dükkanı'dan aldığım ürünlerle ilgili yazılarıma burada başlamıştım. Bugün gelen testerlar içinden denediğim iki ürünü paylaşmak istedim. 



Organik Eşek Sütü Vücut Losyonu


Son günlerde oldukça popüler olan Eşek sütü  antik zamanlarda insanlar tarafından sıklıkla kullanılırmış. Anne sütüne çok yakın bir besin kaynağı olan eşek sütünün Kleopatra'nın meşhur süt banyolarında da kullanıldığı biliniyormuş. İçerdiği  A, B1, B2, B6, D, C ve E vitaminlerinin yanısıra mineraller ve esansiyel elementler bakımından oldukça zengin olan eşek sütünün, cilt beyazlığı , hassas cildin korunması, kuru cildin beslenmesi, cilt yaşlanmasının önlenmesi, cilt onarımının desteklenmesi  için ideal olduğu söyleniyor. Bu kadar popüler ve yararlı olduğu söylenen bu ürünü denemesem olmazdı. 





Yaşam Dükkanı"La Maison du Savon de Marseille"  markasıyla organik eşek sütü içeren cilt bakım ürünleri sunuyor. Bu ürünler içinde benim denediğim Vücut Losyonu oldu.



Hafif parfümlü bebeksi kokusunu çok sevdim. Yağsız bir ürün ve cilt tarafından hemen emiliyor. Duştan sonra hafif nemli cildime uyguladığımda, cildimi  nemlendirerek yumuşacık yapıyor ve bu yumuşaklık hissi ve hafif parfümlü koku gün boyu kaybolmuyor.


Organik Eşek Sütü 
Sülfat, paraben ve petrol ürünleri içermez.
Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.



Denediğim bir başka ürün ise  Life-flo %100 Saf Organik Kakao Yağı oldu. 



Bu yağın kokusunun muhteşemliğini size anlatamam. Tamam diyetteyim neredeyse bir aydır çikolata yemiyorum, o yüzden mi kokusu beni kendimden geçirdi bilemem. Ama bildiğiniz yoğun çikolatalı pasta gibi kokuyor. 

İçeriğinde doğal olarak yüksek miktarda E vitamini bulunuyor. Yüzünüz, dirsekleriniz, topuklarınız, yaralı dokular, çatlak izleri, yani kurumaya meyilli, yumuşatmak ve nemlendirmek istediğiniz her bölge için kullanabilirsiniz. 


Kutuyu açtığınızda sarımsı renkte ve sert bir dokusu var. Elinizin ısısıyla yumuşatabilirsiniz. Ancak daha kolay sürebilmek için kavanozu 30 Dk. kadar sıcak su dolu bir kabın içinde bekletebilirsiniz. Bu sayede yağ sıvı hale geliyor. Rahatça sürebileceğiniz sıcaklığa geldiğinde (dikkat yanmayın:) istediğiniz bölgeye sürebilirsiniz 






Bu ürün   %100 Organik tarıma uygun olarak üretilmiş, %100 Saf organik kakao yağı içeriyor. Yağın  tazeliğini korumak için antioksidan olarak %0.5 E Vitamini eklenmiş. Ve tabii ki hayvanlar üzerinde test edilmemiş.

İki ürünün de temiz içerik sevenler tarafından çok beğenileceğini düşünüyorum, tam boylarını mutlaka alacağım. Yaşam Dükkanı'nda bir tarafı eşek sütü, diğer tarafı çikolata içeren sabunlar var ki o da alınacaklar listesine girdi bile :)




20 yorum:

  1. Çok güzel. Sonradan keşdfedilmiş eşeksütünün değeri anne sütünden sonra ilk:)

    YanıtlaSil
  2. Kakao yağını denemek isterim açıkcası. Ciddi biçimde cildimin kuruluk sorunu var çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cilt için güzel nemlendiricileri de var, halen deniyorum onları da yazacağım :)

      Sil
  3. I've never tried this product. Will definitely have to try it out.

    Love always,
    www.loyaltofashion.com

    YanıtlaSil
  4. ben de eşek sütlü el kremini denemedim ama kokusu hoşuma gitmedi,alışırmıyım acaba diye birkaç defa sürdüm ama yok alışamadım. öylece duruyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya benim de tam tersi hoşuma gitti, üstelik kokulara karşı hassasiyetim var..ama her bünyeye göre değişiyor işte. öperim cnm :)

      Sil
  5. Kokuları gerçekten harikaaa....

    YanıtlaSil
  6. Hiç duymamıştım bu ürünü,paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumunuz için ben tşk ederim :)

      Sil
  7. Eşek sütünün önemini ilk defa duyanlardanım.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de Yaşam Dükkanı sayesinde öğrendim :))

      Sil
  8. Özellikle eşek sütü vücut losyonunu çok merak ettimmmmm hemen denemem lazım teşekkürler paylaşım için ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
  9. bizde sizlerin sayesinde duyup görüyoruz eşşek sütü faaideliymiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de duydukça paylaşıyoruz :)) sevgiler ...

      Sil