LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

26 Aralık 2009

Lezzet Usta'sı SİNANGİL'den Sürpriz!!!!


Sinangil, Kurumsal İletişim Departmanı "Lezzet Ustalarıyla Buluşma" adı altında yepyeni bir proje geliştiriyor. Yeni lezzetleri keşfetmeyi - paylaşmayı seven blog sahipleri ile iletişime geçiyorlar ve bu yeni projeyle ilgili bilgi veriyorlar. Benim de buradaki internet sitelerini incelerken bu projeden haberim oldu. Hemen çalışmalarıyla ilgili detaylı bir mail gönderdiler, üstelik sadece maille kalmadı, tüm ürünlerinden oluşan kocaman bir koliyi de adresime göndermişler ve deneyerek yorumlarımı almak istemişler.

Bazı farklı markaların başlattığı blogger projeleri hepinizin bildiği gibi hüsranla sonuçlanmıştı. Bu nedenle Sinangil’e teşekkür etmek istiyorum. Hem profesyonel yaklaşımı ve ilgisi, hem de göndermiş olduğu hediye paketi nedeniyle.

Web sitelerinin çalışmaları yakında tamamlanacakmış, bundan sonra bu siteye göndereceğimiz kendi hazırladığımız veya keşfettiğimiz lezzetler, blogumuzun ve/veya kendi ismimizin altında, tarif ve resimleriyle yayınlanabilecekmiş.Daha geniş kitlelere ulaşmak isteyenler için mükemmel bir yol bence.

Gönderilen ürünlere gelince resimde hepsi görülüyor, Baklava unu ve Tam Buğday unu da göndermişlerdi ancak iş yerinden bir arkadaşım bize baklava yapıp getireceğine söz verince hemen ona verdim :) Bu nedenle resimde yoklar. Ben de eve gider gitmez Fındıklı Un ile bir kek yapmaya karar verdim. Paketlerin üstünde çeşitli tarifler mevcut. Ancak ben daha önce denediğim bir tarifi uyguladım (merak edenler için aşağıda yazdım, bu kadar basit bir tarifle bu lezzet yakalanıyorsa, biraz uğraşla ne sonuçlar çıkar kimbilir).







Sonuç gördüğünüz gibi gerçekten müthiş arkadaşlar. Mutfağı şahane bir fındık kokusu sardı, kek süper kabardı, ayrıca kabartma tozu falan konmuyor çünkü ürünün içinde zaten var.


Eh artık bir fincan kahve eşliğinde tadına bakma zamanı :)











FINDIKLI KEK
3 yumurta
1 + ¼ su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2.5 bardak Sinangil Fındıklı Un
1 çay bardağı çekilmiş fındık
- Önce yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın
- Süt ve yağı ekleyin
- Unu ekleyip 3-4 dk. Çırpın
- Çekilmiş fındığı ilave edip, yavaşça karıştırın, yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dk pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsinizJ
- Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dk. dinlendirin ve kalıptan çıkarın.
- Afiyet olsun


9 yorum:

  1. aaiyy çok güzeller bende istiyorum 1 hafta oldu neredeyse ancak hiç haber cıkmadı:( ki ben blogumda hep hmaurişlerimi koyarım ama umursamadılar niyeyse:) afiyetle canım güzel tariflerini bekliyoruz

    YanıtlaSil
  2. Esracım, cevap geldiyse mutlaka yolluyorlar. Bana da gelmesi 8-9 gün sürdü.

    YanıtlaSil
  3. kekin gerçekten harika görünüyor!! elleirne sağlık
    daha ne mamalar yaparsın sen şimdi!

    YanıtlaSil
  4. Syhn'cim, tşk. ederim, yılbaşı sofrasına sıkı çalışmayı düşünüyorum :))

    YanıtlaSil
  5. valla ben şahidim daha ne harikalar yaratır o mantı açtığına inanmamıştım yanılmışım:)ama ben bu keki yemedim bi iyileşeyim görürsün sen:)))

    YanıtlaSil
  6. Semoşum, sen bir iyileş ne mantılar ne börekler açıcam sana:)

    YanıtlaSil
  7. nilgüncüm bana cevap 2 gün önce geldi bakalım neler gelecek mutfaktan cıkmam artık :)))

    YanıtlaSil
  8. Sinangil 89 yılında banada numune göndermişti..O zamandan beri kabartma tozlu unlarını kek için özellikle kullanıyorum çokta memnunum..Kekinizden bir dilim aldım ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil