LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

29 Haziran 2012

GODIVA'NIN LEZZETLİ SÜRPRİZİ

UYARI: BU YAZI FAZLASIYLA İŞTAH AÇISI GÖRSEL  İÇERİR :)))


Lady Godiva'nın Hikayesi
Godiva, 80 yıl önce Brüksel'de ünlü çikolata ustası Joseph Draps tarafından, 
efsanevi lider Lady Godiva'nın onuruna kurulmuş bir el yapımı çikolata atölyesidir/şirketidir. Yüzyıllar önce yaşamış Lady Godiva, güzelliği ve cömertliğinin yanısıra tüm hayatını fakirlere ve hastalara adayarak örnek bir insan olmuş ve Coventry'de yaşayan halkın üzerinde çok önemli etkiler bırakmıştır. Kocası Lord Leofric ise Lady Godiva'nın aksine; krallığının getirdiği gücün esiri olmuş, kendi dünyasında yaşayan ve halkına karşı iyi davranmayan bir hükümdardır. 

Bir gün kocası ülkeye ağır vergiler getirdiğinde, Lady Godiva buna karşı çıktı ve hemen yeni vergilerin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Lord Leofric, ona çok şaşırtıcı bir teklifte bulundu: Eğer Lady Godiva, şehrin sokaklarını çıplak bir şekilde gezerken halkı sokağa çıkmaz ve ona bakmaz ise vergileri kaldıracağını söyledi. Konu kendi halkı olduğunda Lady Godiva her zaman çok cömertti. Kocasının yaptığı öneriyi kabul etti. Onu ikna etmenin başka bir yolu yoktu. Güneş doğdu, saat altıyı gösteriyorudu. Arnavut kaldırımlı sokaklarda ziller duyulmaya başladı. İnsanlar söz verdikleri gibi perdelerini ve kepenklerini kapattılar. Lady Godiva, kadife pelerinini yavaşça yere attı ve narin küçük adımlarıyla yürümeye başladı, parlak teni şehre adeta ışık saçıyordu. Sokaklarda atın ayak sesleri yankılanmasına rağmen bir tek kişi bile ona en küçük bir bakış atmadı. Yolculuğu tamamladığında, kasabanın sokaklarında duyulan alkışlar kulakları sağır edecek kadar güçlüydü. Lady Godiva'nın bu cesaretini kocasına büyük bir ders verdi. Ve Lord, söz verdiği gibi vergileri kaldırdı. Lady Godiva'nın hikayesi o günden bugüne hiç unutulmadı. Tam aksine derinleşti, güçlendi. Yüzyıllar sonra ünlü Belçikalı çikolatacı Joseph Draps, tutku ve saflığın birleşimi olan olağanüstü zengin içeriğe sahip bir çikolata serisi geliştirdi. Bu seri için; tutku, stil, şehvet ve cesaret kavramlarını içinde taşıyan bir isim arıyordu. Cevabı bulmak için hiç zorlanmadı!

''Godiva''


Beni tanıyanlar çikolataya olan aşkımı ve ne kadar seçici olduğumu bilirler..
Godiva muhteşem lezzetleriyle tutkunu olduğum bir marka..Hem kurumsal olarak hem de kişisel kriz anlarımda ilk başvurduğum adres :)



Ankara'da sadece Panora AVM'de şubeleri vardı. 
Şimdi Filistin Caddesinde de bir şube açtılar. Bu güzel haberi paylaşmak için  Kurumsal Satış Temsilcisi Yusra Hnm. yukarıda gördüğünüz şahane kutuyu göndermiş. Yusra Hnm. sürekli müşterilerini takip eder, anlık çözümler üretir, küçücük siparişlerinizde bile güleryüzle size yardımcı olur.  Kendisine çok teşekkür ediyorum.



Godiva tüm çikolata çeşitlerini Belçika'dan ithal ediyor. Ürün portföyünde birbirinden lezzetli çikolataların, drajelerin yanısıra, çikolata kreması, bisküviler, aromalı mumlar, kahveler bulunuyor.










Eğer yolunuz düşerse, şahane bir sunumla servis yapılan  Chocolixir'i  ve çikolataya batırılmış çileklerini denemenizi şiddetle öneririm (evlere veya ofislerinize de gönderiyorlar)








7 yorum:

  1. nefis görünüyor, ağustosta belçika'da olacağım umarım yerinde tatma imkanım olur ..

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun nilgünüm , valla canım istedi;)çikolataya kim dayanabilirki:)

    YanıtlaSil
  3. ÜçElma, yerinde olmak isterdim..şimdiden iyi yolculuklar:)
    Yıldız'cım keşke herkese ikram etme imkanım olsaydı:)

    YanıtlaSil
  4. Yazıyı okumadan önce uyarını görmüştüm ama dayanamadım baktım şu diyetlik halimle kıvranıyorum suan o çikolatalar için :))

    YanıtlaSil
  5. oowwww iştahım kabardı birden cikolata krizim tuttu :D

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Venüsün Dünyası maalesef diyet falan tanımıyor bunlar...
    Chunli'ciğim çok haklısın :)))

    YanıtlaSil
  7. Afiyet olsun! (neyse ki az önce çikolata yedim yoksa krize girerdim kesin!)

    YanıtlaSil