LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

4 Şubat 2013

Umut Işığım!



Geçtiğimiz hafta Matthew Quick’in The Silver Linings Playbook isimli romanından David O. Russell tarafından beyazperdeye aktarılan Umut Işığım adlı filmi seyretme imkanı buldum.


Filmin başrollerinde şahane yakışıklımız Bradley Cooper, Açlık Oyunları  filminde bayıldığım  Jennifer Lawrence ve usta oyuncu Robert De Niro var. 

Filmin konusu, eşi tarafından aldatılınca büyük bir travma geçirip akli dengesini yitiren, bu yüzden  işini, karısını ve hayattaki herşeyini kaybeden bir adamın (B.Cooper)  rehabilitasyon sonrasında ailesinin yanına dönmesi ve kaybettiği hayatı geri kazanmaya çalışması üzerine.  Bir yandan artık iyileştiğini herkese kanıtlamaya çabalarken, diğer yandan eski eşini geri kazanmak için her yolu deniyor, ki bu yollardan biri  aile dostu bir kadından (J.Lawrence) yardım istemesi ve onunla bir anlaşma yapması. Bu karakterde yaşadığı travmalardan dolayı psikolojisi bozuk biri. Ancak bu anlaşma ikisini de bambaşka bir yola götürüyor.



Bu ana karakterlerin yanında  Robert De Niro,  oğlunun bu durumunda kendisinin de rolü olduğuna inanan ve oğluyla vakit geçirerek bunu telafi etmeye çalışan bir babayı muhteşem bir performansla canlandırıyor.


Film romantik-komedi olarak sınıflandırılmış ama bence gerçek bir dram izliyorsunuz. Ancak korkmayın izlerken eğlendiriyor, sıkmıyor dahası oldukça duygusal sahneleri var. 8 dalda Oscar adaylığı boşa değil yani.Fırsatınız varsa izleyin derim, ben de ilk fırsatta kitabını okumak istiyorum. Hatta okuyan varsa yorumlarını duymak isterim :)



2 yorum:

  1. ben de filmi çok beğendim ama oskarlık bir film de değil bence.
    bu arada ergenvari bir şekilde bradley cooper'a aşık olduğumu da itiraf etmek istiyorum.bradley bebeğimsin :D
    filmi işleniş bakımından kitapla pek benzerlik göstermiyormuş.o açıdan kitabı okuyacaklar birebir aynısı ile karşılaşmayacaklardır.

    YanıtlaSil
  2. fluses, Bradley'e aşık olmamak mümkün mü :)))

    YanıtlaSil