LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

16 Ekim 2014

Zagreb Gezi Notları




Zagreb seyahati yazılarımın son bölümünü, şehrin en eski parkı Maksimir Park'a ayırdım. Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan parkta, geniş yeşil alanların yanısıra 5 göl, birçok dere ve bir hayvanat bahçesi bulunuyor. İçerisinde şapeller, çeşitli piskoposlara ait villalar, kiosklar gibi tarihi yapıların yanısıra çocuklar için oyun parkları da var. 300 çeşit bitki türü barındırdığı söyleniyor. (merak edenler için web sitesi burada )







Park ilk girişinden itibaren insanı başka bir dünyaya götürüyor. Beni en çok etkileyen her köşesinde hissedilen romantik havası  ve yine tertemiz oluşuydu.  Yanınıza yiyecek birşeyler alıp en az 3-4 saatinizi buraya ayırdığınızda huzur verici, dinlendirici,  mükemmel bir gün geçirmeniz garanti. Spor yapanlar, bankta romantik takılan çiftler, okul gezisine gelmiş öğrenciler derken vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Yine ben sözü fazla uzatmadan fotoğraflara bırakıyorum.













Hayvanat Bahçesine giriş ücretli (Yaklaşık 10 TL kadar) Hayvanat Bahçesi deyince, bizdeki örnekleri gibi pis ve küçük bir kafese tıkılmış, zavallı hayvanlar gelmesin aklınıza. Son derece temiz ve genelde hayvanların özgür ve rahatça yaşayabilmelerine olanak verilmiş. Özel korumaya alınan bazı türlerle gerçekten özel olarak ilgileniliyor.  İsterseniz buradan hayvan sahiplenebiliyor veya bakımını üstlenebiliyorsunuz. Ayrıca çocuklar için çok farklı etkinlikler düzenleniyor. Cadılar Bayramında gece parkta konaklamak gibi :) Doğum günü partileri de düzenlenebiliyor. Hayvanat Bahçesinin içinde küçük bir cafe ve hediyelik eşya dükkanı da mevcut. Sizi yine bol fotoğrafla başbaşa bırakıyorum. Alışverişi buraya sıkıştırmak istemedim. Bir sonraki postta :)














2 yorum:

  1. Hayvanat bahcesi fotograflarına bakınca Ankara hayvanat bahcesindeki zavallı hayvanlar geldi aklıma. Fotograflar cennet gibi ne güzel yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan aynı şeyi hissettim, hatta bir ara biyerlere taşınmışlardı malum inşaattan dolayı. Son durum ne bakmaya korkuyorum..

      Sil