LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

6 Mart 2015

Bitenler ! Bitenler !


Bitenler yazılarını hem okumayı hem  yazmayı çok seviyorum.  Bu ürünlerle birlikte bir de instagramda @sihirlimavi'nin başlattığı Hadi Bit Kutusu projesine başlamıştım. Renkli kozmetiklerin çoğunu o projede bitirmeye uğraşıyorum, yazısı yakında :)

Gelelim biten ürünlere :



İlk grupta makyaj temizleyiciler var. Hesaplı markalardan birkaçını deneme fırsatım oldu. 

Bebak göz ve dudak makyajı Temizleyici- Bebak markasını severim. Temizleme sütü her zaman elimin altında bulunur. Çift fazlı göz makyajı temizleyicisini de sevdim. Hem fiyat olarak hesaplı, hem de yoğun göz makyajlarımı bile kolayca temizledi. Hafif yağlı his bırakıyor ancak ben temizleme sonrası gözlerimi bebek şampuanıyla yıkadığımdan benim için sorun yaratmıyor. 

Diadermine Çift fazlı makyaj temizleyici- Markayı hesaplı cilt bakım ürünleri nedeniyle severim. Temizleme sütünden de gayet memnundum. Ancak bu ürünü  sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Daha yağlı olmasına rağmen suya dayanıklı  makyajlarımı çıkartırken zorladı. Bıraktığı yağlı histen hoşlanmadım. Ayrıca iki faz birbirine kolay karışmıyor, daha pamuğa dökmeden ayrışıyor. Tekrar almam. 

Dermokil Yüz ve Makyaj Temizleme Sütü- Etkinlik hediyesi olarak gelmişti. Göz makyajlarım için çok yetersiz kaldı. Yapısından da hoşlanmadım, pelte gibi. 

Garnier Makyaj Temizleme Sütü- Çok severek kullandım. İndirimlerde buldukça alabilirim.

Cyrene Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu-Birçoğunuzun bildiği bu ürüne bayılıyorum. Şu aralar elimde birkaç misel su daha var.  Elimdekiler bittiğinde  alacağım marka budur.  

Doa Gül Suyu- Gül suyunu zaman zaman tonik yerine, bazen de kil maskesi için kullanıyorum. Ürünü ilk açtığımda kokusundan nefret ettim. Ama gerçek gül suyu böyle kokuyormuş. Sonuna kadar bitiremedim ve bozuldu maalesef. Tekrar alınacak.

Clinique Tonik2 - Setlerin birinden çıkan deneme boylardan biri. Clinique ürünlerini genelde severim. Ancak cildim son dönemde oldukça kuruduğundan yenisini bir süre kullanamayacağım. 



Fa-Caribbean Lemon  ve 8x4 Heavenly Roll-on deo'lar kokularını sevdiğim ve sıkça aldığım deolardır. 

Velvet Hands el kremi  -Daha önce DoreOnline'dan hediye gelmişti. Çok sevdiğim için tekrar aldım. Ancak elimde onlarca el kremi biriktiğinden bir süre yeni almayacağım.

HC Hair Care Ovex  -Bu markanın bütün ürünlerine bayılıyorum. Bittikçe alacağım bir maske. Detaylı yazısı burada yazmıştım. 

URBAN Natural's Saç kremi - Bu seri boyalı, işlem görmüş saçlar için ancak verdiği nem bana yetersiz geldi. Belki başka serileri denerim. 

Dalan D'olive el kremi - Etkinliklerde gelen testerlardan. Çok güzel bir krem, ellerimi yumuşacık yaptı,  severek kullandım. 

Clinique Superdefence -Detaylı yazısı burada . İki kutu bitirdim. Daha yoğun nemlendiricilere ihtiyacım olduğundan tekrar almayı düşünmüyorum. 




Renkli kozmetiklere gelirsek en büyük başarım iki adet pudra bitirmiş olmak :)

MAC Studio Fix Powder Plus Foundation : Dibini görmeye yakın kırıldı ama içinde de çok az kalmıştı zaten. Çok severek kullandım. Artık kuru cildim nedeniyle fazla pudra kullanamıyorum ama ihtiyacım olursa tekrar alacağım bir ürün.

Catherine Arley Silky Touch Pudra-5 numara: Çok beğenildiği için merak edip almıştım. Benim gibi beyaz tenliler için çok uygun tonları var. Kapatıcılığı fena değil. Fiyatı çok çok uygun. Ancak  yağlı ciltlere göre. Bende çok toz toz durdu. Ofis çekmeceme atmıştım. Uzun süre sürüklendi ve bitti sonunda. 

They're Real Maskara - Elimdeki birkaç seyahat boyundan biri daha bitti :(( Yazısı burada. Her daim alınacaktır kendisi.

Clinique Lash Building Primer Maskara Bazı ve Maskara - Clinique rimelleriyle aram iyidir. Bu ürünü de sevdim. Bir tarafında baz oluşu kolaylık sağlıyor. Ancak sanırım artık satışı yok. 

NYX 621 Milan ruj - Tam dudak rengi, yumuşak çok severek kullandığım bir ruj. İkinci veya üçüncüyü bitirmiş olabilirim. NYX rujları seviyorum , indirimde falan alabilirim.

Max Factor göz kalemi-siyah -  Dibine kadar kullanmışım :) Rengi simsiyah ancak fena halde aktı, tekrar almam.

Clinique Quickliner göz kalemi - Intense Plum - Çok severek kullandım. Sürdükten birkaç saniye sonra sabitlenen ve kesinlikle akmayan bir kalem. Başka renklerini alabilirim. 






Denediğim testerlara gelirsek:

MARC JACOBS fondöten ve concealer deneyimimi instagramda paylaşmıştım. 
NY seyahatimde çok aklımda kalmıştı ama deneyince iyiki bir sürü para verip almamışım dedim. Fondöten fena değil. İnce yapılı, orta kapatıcılıkta, ışıltılı diye tanıtılsa da bende gayet mat durdu. Tam boyunu almayı düşünmem. Concealer ise tam felaket. Hayatımda ilk defa bir concealer göz altımda çizgi çizgi birikti. Marka bu ürünü çok övüyordu ama aşkımız başlamadan bitti. 

AVON Luxe Fondöten- Cildimi kurutmadı, kalıcılığı orta, oksitlenmedi. Ama öyle Avon'cu bloggerların anlattığı gibi ciltte yokmuş gibi duran kadife hissi veren mucize örtücü fondöten değil.  

BernardC.Chocolate Anti-Stress Care Mask-  Sevgili Sibel'ciğimin davetiyle gittiğimiz Safir Güzellik'te hediye edilen çikolatalı antistress maskesi.  Mis gibi kakao kokusu insanı rahatlatıyor, cildi yumuşatıyor. Bu tarz maskeleri çok seviyorum.

KIEHL'S lara gelirsek, bu markada beklentim büyüktü ama sonuç pek olumlu değil maalesef. Mağazada yapılan ölçümle oldukça kuru bulunan cildime uygun nemlendirici ürün testerları verilmişti. Bu testerlardan 2'şer paket kullandım yani yeterli deneyim yapıldı :)

Ultra Facial Overnight Hydrating Masque- gece boyu ciltte kalabilen nemlendirici maske. Yapısı oldukça yapış yapış. Nemlendirme açısından da çok fark göremedim cildimde. 

Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate - Nem kaybı ve ince çizgilere karşı kullanılacak bir serum. Bu serumu sevdim, cildimi yumuşattı, nemlendirdi. Tam boyunu almayı düşünüyorum.

Creamy Eye Treatment with Avocado! İşte herkesin ölüp bittiği, bazı bloggerların gözü kapalı herkese tavsiye ettiği göz kremi! (Siz siz olun kimseye gözü kapalı cilt bakım ürünü tavsiye etmeyin!!) Bir heves kullandım ve  ertesi gün göz altlarım minik sivilcelerle dolu, kırmızı ve şiş olarak uyandım. Belki avocadoya alerjim vardır (-ki az da olsa yerim) bilemiyorum. Bir daha yanından bile geçemem.



Şimdilik bu kadar..Ben bunları yazana kadar bitenler sepeti dolmaya başladı bile :))

26 yorum:

  1. bir sürü ürün bitmiş. Evet popüler bloglarda avakadolu bu göz kreminin bolca tavsiye edildiğini okumuştum. Malesef her ürün cilt tipinden tipine farklı reaksiyonlar ve sonuçlar verebilir. Ancak kişisel memnuniyetle sınırlı işte :(
    2 pudra bitirmek!!! Tebrikler =) clinique kalemleri çok merak ediyorum kimi akıyor çok kötü derken kimi de sabitlenmesinden çok memnun..
    Gelsin yeniler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben en çok yaşları küçük takipçilerin bu yorumlardan etkilenerek ciltlerini bozmalarından korkuyorum. Clinique kalemlerin bu serisi bende çok güzel sabitlendi ama genel olarak çok yağlı gözkapaklarım olmadığından kalemler pek sorun yaratmaz ben de..istisnalar var tabii :))

      Sil
  2. wu hu huuuu..işte beklenen yazı..Notlarımı aldım, beğendiklerine bakacağım bende..Yalnız özellikle NYX ruju gözüme kestirdim..İlk fırsatta bakacağım..Öpüldün kocaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demetciim bu ruj tam senlik ...bu NY alışveriş seyahati işini ciddi ciddi düşünsek mi :)))

      Sil
  3. Diadermine çift fazlı göz makyajı temizleyicisini ben sevdim. Clinique super defense nemlendiriciden de memnunum ancak khiels avokadolu göz altı kremini sevmedim :/ detaylı yazı hazırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. avokadolu kremi sevmeyen birini daha buldum en sonunda , bekliyorum yazını Sena'cım :)

      Sil
    2. Senin için bu akşam yazayım canım :)

      Sil
  4. Ne kadar detaylı ve bilgilendirici bir yazı olmuş.. Ellerine sağlık arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, beğenmene sevindim Ayşegülcüm :)

      Sil
  5. Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate'e ben de bayıldım.
    Göz kremi olarak ise bu sefer Nuxe'u deniyorum ben, sanki biraz daha nemlendirse daha iyi olacak gibi ama mis kokusu ve yapısına bayıldım.
    They're real gerçekten o kadar güzel mi ya, deneme boyunu alsam mı ki... kafamda deli sorular :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuxe göz kremi denemedim merak ettim şimdi :) They're Real'ı sevenler olduğu kadar nefret edenler de var. Hatta fırçasının gözlerini acıttığını söyleyenler bile var. Denemeden karar verme :)

      Sil
  6. Neeeey?
    Şimdiye kadar okuduğum en renkli kozmetik bitmiş "taze bittiler" yazısı. Valla ayakta alkışlıyorum seni :))
    NYX rujla ilgili ufak bir tüyo: Altındaki şeffaf kapağı çıkardığında, kapağı içerisinde ruj olduğunu göreceksin, fırçayla sürmeye devam edebilirsin.Ruj bitmedi yani, her tarafına ruj koymuşlar bu ambalajın :))
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya o kapak düştü aslında ama hiç dikkat etmedim içine, tüh attım bile ..bir sonrakine artık :))

      Sil
  7. harıka bir bitiş olmuş :DD he heytt bee

    YanıtlaSil
  8. Yeni alışveriş zamanı yaşasın. Bitenlerin yerini hemen doldurmak gerek, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah durduramıyorum ki kendimi, alışveriş için bahane çok :))

      Sil
  9. aaay ne mutlu banaa benım hıc yok boyle seylerım bıttıler dıyede uzulmuyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha, ama mutfak malzemeleri efsanedir eminim :)

      Sil
  10. maşallah diyelim 2 pudra valla brawo

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten detaylı bir yazı. Severek yazmışınız. Güzel bilgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorumunuz için :) sevgiler

      Sil
  12. merhaba, çok değişik bir fikirmiş doğrusu yazılarınızı çok beğendim. sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel ayrıntılı ayrıntılı açıklamışsınız. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil