LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

14 Ocak 2010

DIY Projeleri -I- Farklı Davetiyeler !


Eskiden Kına Gecesi, Gelin Hamamı gibi aktiviteler bana gayet gereksiz ve sıkıcı gelirdi. Ancak şimdi Bekarlığa Veda Partisi adı altında, bu ve benzeri birçok şey bana çok eğlenceli geliyor. Bir dönem düğün organizatörlüğü yapmanın da verdiği avantajla yakın arkadaşlarıma bu tarz sürprizler hazırlamaya bayılıyorum.

Çok yakın bir arkadaşıma, düğün öncesi bir haftasonu Bekarlığa Veda Partisi ve Gelin Hamamı düzenledik. Yakın arkadaşlarımızı çağıracağımız Gelin Hamamı için davetiyeleri kendim hazırlamak istedim.
Son derece basit malzemeler ve biraz el becerisiyle, yakınlarınıza özel günleri için böyle sürprizler hazırlayabilirsiniz.

Kullandığım malzemeler dediğim gibi son derece kolay bulunabilecek türden.

Renkli mukavva, çeşitli desenlerde stickerlar, istediğiniz türde sabunlar, tül veya kumaştan keseler, davetiye metnini yazacağınız kart ve zarflar.


Mukavvadan sabununuzun (ben içinde üzüm çekirdeği olan selülit sabunu seçtim :)) ölçüsüne göre, bant şeklinde sarılabilecek kadar kesiyorsunuz.

İstediğiniz desende bir çıkartmayla (günün anlam ve önemine uygun kalpli kabartmalı stickerları tercih ettim) mukavvayı tutturuyorsunuz.

Hazır satılan şifon veya kumaş keseye koyuyorsunuz. Kesenin süslemesi tamamen sizin tercihinize bağlı.




İçine organizasyonla ilgili detayları ve istediğiniz metni yazacağınız bir davetiyeyi zarfıyla iliştiriyorsunuz. Kesenin içine de koyabilirsiniz tamamen sizin zevkinize bağlı. Bizim davetiye özel (!) metinler içerdiğinden burada yayınlayamadım sadece zarfını görüyorsunuz :)



Bu tarz ürünler hazır olarak da satılıyor. Ancak bazılarında belli sayıların (50-100 gibi) altında sipariş veremiyorsunuz, hem de fiyatları daha yüksek.
Bu hem çok ucuza mal oluyor (burada yapılanların tanesi en fazla 2- 3 liradır), hem de sizin el emeğiniz olduğundan anlamı daha büyük. Ayrıca hayal gücünüze bağlı olarak sınırsız seçenek mevcut.

Size fikir verebilecek birkaç fotoğrafı da ekledim.




Davetiyeler için bu siteye bir göz atabilirsiniz, çok hoş tasarımlar mevcut.



Bekarlığa Veda Partileriyle ilgili orjinal fikirler için beni izlemeye devam edin :)))

7 yorum:

  1. çok şirin olmuşlar..ellerine sağlık.. çok beğendim gerçekten :))

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar hoş olmuşlar:)) Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Dominika, İğne ile İplik çok teşk. ederim, sevindim beğendiğinize :)

    YanıtlaSil
  4. Canım çok güzel fikir,çokta güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Bucannicim çok tşk.ederim:)

    YanıtlaSil
  6. çok hoş bi fikir ya çok beğendim, ne de güzel yapmışsın, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Cecilia cnm. çok tşk. ederim :)

    YanıtlaSil