LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

16 Ocak 2010

Up In The Air !!!



Baştan yazıyorum, bu film büyük bir hayal kırıklığı!!!!
Neresi romantik, komedi neresinde hiç anlamadım. Herhangi bir görsellik yok (George Clooney hariç:) film soğuk havalimanlarında geçiyor. Herhangi bir oyunculuk da yok, nasıl Oscar adayı anlamadım. Bence çekilmese de olurmuş.

Yine de konusunu anlatayım, George Clooney'in canlandırdığı Ryan, işi gereği hayatı havalimanlarında, otellerde, kiralık arabalarda geçen, bu özgür yaşamından gayet memnun bir karakter. İşini de anlatayım; şirketler eleman çıkaracakları zaman çeşitli hukuksal sorunlardan kurtulmak için profesyonel insanlarla çalışıyor. Ryan'ın işi de adamlara kovulduklarını söylemek. Tüm ihtiyaçları bir valize sığabiliyor. Sürekli uçtuğu için tüm uçuş mili (ay kurtulamıyorum bu millerden) programlarının en seçkin ve el üstünde tutulan üyesi, ama aile ilişkileri sıfır. Tek amacı 10 milyon uçuş miline ulaşabilmek. Ancak bir gün müdürü, işe aldığı genç bir uzmanın etkisiyle şirketin harcamalarını kısmak için uçuşları iptal ediyor. Tam da hayatının kadınıyla bu uçuşlardan birinde tanıştığı sırada. Bu durumla karşılaşınca, yere inmekten başta korkan Ryan, insanın bir evi olmasının aslında ne demek olduğunu düşünmeye başlar, hayat tarzını yeniden düşünür, vs.

Benim filmde en etkilendiğim sahneler, ekonomik kriz yüzünden yüzlerce insanın işten çıkarıldığı sahnelerdi. Yaşadıkları duygusal çöküntüler, korkuları...

Kısaca ne yapacağınıza karar veremediğiniz boş 2 saatiniz, fazladan bir 10-15 liranız varsa ve gayet sıkı bir George Clooney hayranıysanız gidin seyredin.



2 yorum:

  1. resmen omuzlarım düştü!
    heyecanla okumaya başlamışken...
    sanırım yine de george için gideceğim ama tek gideyim bari yanımdakiler küfretmesin bana:D
    george clooney nedense i filme imza atamıyor ya beklentileri karşılıyamıyor son zmnlarda :(

    YanıtlaSil
  2. maalesef Syhn'cım, ben de büyük umutlarla gitmiştim :(

    YanıtlaSil