LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

4 Ocak 2010

VAVIEN !!!!



Bu filmi seyretmek istememin pekçok nedeni vardı. Öncelikle Engin Günaydın-Binnur Kaya ikilisi (diğer oyuncuları da eklemem lazım Settar Tanrıöğen, Serra Yılmaz, İlker Aksum).Yönetmen Taylan Biraderler.Gidenlerin yorumları çok farklıydı. Kimi çok beğenmiş, kimi sıkılmış. Zaten rakipleri çok güçlü. Avatar, Neşeli Hayat, Yahşi Batı gibi filmlerle aynı zamanda gişe yapmaya çalışmak çok zor. Ancak izlemeden karar vermemek lazım deyip gittim, iyi ki de gitmişim, kaçırsaydım çok üzülürdüm.

Filmin konusuna gelince, Tokat'ta karısı ve çocuğuyla mutsuz bir aile hayatı sürdüren Celal'in hikayesi. Abisi Cemal’le birlikte ortak oldukları elektrik dükkânında da durumlar pek parlak değildir. Birçok yere borçları vardır. İki kardeşin tek eğlencesi Samsun’da pavyona gitmektir. Celal Pavyonda çalışan Sibel aşıktır ama bu aşk başına büyük işler açacaktır. Celal’in karısı Sevilay, 15 yıldır, Almanya’da yaşayan babasının gönderdiği paraları biriktirerek saklamaktadır. Celal’in bu sırrı bildiğinden habersizdir. Zaten mutsuz bir hayat sürmekte olan Celal, bu paranın kurtuluşu olduğunu düşünerek bir plan yapar.

Eğer filmde Burhan-Şahika komedisi arıyorsanız gitmeyin, bol küfürlü argo espriler arıyorsanız gitmeyin, büyük bütçeli aksiyon sahneleri arıyorsanız gitmeyin.

Ancak asla abartılmayan muhteşem bir oyunculuk, son derece yalın bir anlatım, her an karşılaşabileceğimiz gerçek bir hikaye arıyorsanız mutlaka izleyin. Ben filmi çok beğendim ve bu kadar güçlü rakibi karşısında yeterli gişe yapamamasına çok üzüldüm. Özellikle Binnur Kaya'nın şahane oyunculuğuna, karakterinde yaşattığı drama takılıp kalmamak imkansız. İçimizde barındırdığımız iyi ve kötüyü, sırlarımızın bizim için bazen ne kadar tehlikeli olabileceğini, sırlarımızın çoğaldıkça korkularımızın da artacağını, basit gibi görünen hayatlarda ne büyük gizemler olabileceğini o kadar saf ve yalın bir dille anlatmış ki. Bu arada Tokat'ın bu kadar güzel bir yer olduğunu bilmiyordum, gidip görmek isterim doğrusu.

Fazla söze gerek yok , kısaca hep aynı tarz filmlerden sıkıldıysanız gidin izleyin.

Dip Not: Vavien lambayı iki ayrı yerden yakıp söndürmeye yarayan bir bağlantıymış. Giden-gelir gibi bir anlamı varmış. Filmi izlerseniz neden bu ismin verildiğini anlarsınız :)

4 yorum:

  1. Güzel filme benziyor. Binnur Kayayı çok başarılı buluyorum. İzlemeye değer...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel bilgi vermiş oldun film hakkında :)

    YanıtlaSil
  3. Filmin kendi resmi internet sitesi bile bu kadar başarılı bir basın bülteni hazırlayamaz bence.

    Ve yine bence ajanslar sizi değerlendirmeli, film tanıtım yazısı ve eleştirmeni olarak, keşfedilmelisiniz mutlaka.

    İzlemeye aldım :)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Bucanni, FPenceresinden faydalı olabildiysem ne mutlu..
    Sevgili Müge, çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için, çok mutlu oldum:)

    YanıtlaSil