LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

8 Nisan 2010

MİM : Bayıldığımız Lezzetler !

Dikkat : Aşağıdaki görselleri diyette olup kilo vermeye çalışan şahısların görmesi son derece sakıncalıdır !!!!

Sevgili Syhn beni MİM’lemiş : Bayıldığımız Lezzetler !!!!


Bayıldığım lezzetleri anlatmadan önce söylemem lazım, yemek konusunda fazlasıyla can sıkıcı biriyim. Çok seçerim. Sarımsak, soğan, acı hayatta yiyemem. Patlıcana tahammülüm yoktur. Zavallı arkadaşlarım beni yemeğe çağırdıklarında hep bana özel küçük küçük tabaklar hazırlarlar, acısız, soğansız, sarımsaksız falan…canlarım benim :)))) Buna karşılık kimsenin dayanamayacağı şeyleri de bayıla bayıla yiyebilirim :)


Kahvaltıda simit-peynir ikilisine bayılırım.Yanında çayı unuttum sanmayın çünkü ben çay içmem. Fena halde kahveciyim. Hatta normal bir öğünümü bile böyle geçirebilirim.



Yemeklere gelirsek…İlk tercihim balık…(İstanbul’da olsam deniz kenarında yenen balık-ekmeği hiçbirşeye değişmem derdim:( Sadece balık da değil denizden babam çıksa yerim tadında bir insanım. Ankara’da Kalbur Restoran bence en iyisidir. Menüsünde yok yoktur, ahtapot salatası, karides böreği gibi bir sürü sıcak çeşidi bulunur. Kesinlikle gidilip denenmelidir.


Bir de yolu düşenler kesinlikle Akyaka'da Halil'in Yeri'ne gitmeli, mümkünse tüm menüyü denemeli :))))))))


Deniz ürünü demişken evet sushi’ye bayılırım ! SuchiCo derim başka bişey demem.




Cafemiz’in Hayal Salatası hafif seçeneklerimizin başında gelir. Size üstünde bir sürü salata ve çeşitli garnitür ve sosların olduğu bir seçenek listesi verilir. Siz hayalini kurduğunuz salataya göre seçenekleri işaretlersiniz. Fakat biz neredeyse seçeneklerin tümünü işaretlediğimiz için pek hafif tarafı kalmaz :)

Etobur ancak fastfood sevmeyen bir insanım. Uzun yıllar hamburger falan yemedim. Taaki Amarillo’nun hamburgeriyle tanışıncaya kadar. Tek başınıza bitiremeyeceğiniz kadar kocaman, lezzetli nefis bir hamburgerdir kendileri.



Tatlıya gelirsek, ki en sevdiğim bölüm, çikolatalı, dondurmalı ve sütlü tatlılara bayılırım, hiçbirini ayırdetmem. Ama Sade’nin Çikolatalı Suflesi denince akan sular durur. Israrla, porsiyon büyük 2 kişi paylaşabilirsiniz derler ama beni yakinen tanıyanlar bilir ki ben tatlımı paylaşmam….tamam Semacım bi de ahtapot salatamı paylaşmam :)

Şimdilik bu kadarla yetinin çünkü biz fazlaca gezeriz, bi anlatmaya başlarsam kolay kolay susmam :)

Sevdiği lezzetleri anlatmak isteyen herkesi MİM’ledim gitti …..

3 yorum:

  1. afiyet bal şeker olsun şekerim..

    YanıtlaSil
  2. Canım yaa valla hepsinden yemek istedim bir anda :)

    YanıtlaSil
  3. nilgün fastfood sevmediğine inanamıyorum ben 3öğün versen yerim ama kilolar sonra dert oluyor:D

    YanıtlaSil