LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

20 Nisan 2010

Umarım Sarar yetkilileri bu yazımı okur !

Sık sık bahsederim. 5-6 kişilik bir kızlar grubumuz var. Dostluğun da ötesinde kardeş gibi olduk. Hepsi birbirinden çılgın, hepsi alışverişkolik.. Birinin bu yaz düğünü var ve hepimiz deli gibi kıyafet derdindeyiz...Alışveriş söz konusu olduğunda gerçekten deliriyoruz şaka değil :)

Her hafta birimiz için dolaşıp uygun birşeyler arıyoruz. Bu hafta sıra Gamze'deydi. Kendisi spor canavarı olduğundan vitrinlerde her beğendiğimiz şeyi önce ona denetiriz .

Panora'da Sarar mağazasının önünden geçerken vitrinde somon-mercan arası katkat fırfırlı çok şirin bir şifon elbise gördük. Tam Gamze'ye göreydi. Zaten buradan almak istediğimiz başka bir triko daha vardı. Bir neşe mağazaya girdik, istediğimiz rengin bedeni yoktu. Başka bir renkte deneyelim dedik. Evet elbise tam düşündüğümüz gibi çok güzel oldu. Ancak Gamze'de benim gibi beyaz tenli ve sarışın. Renk çok önemli yani. Vitrindeki elbise istediğimiz bedendeymiş. Ne yapabiliriz diye satış elemanına sorduk. Aldığımız cevap aynen şu arkadaşlar: "Vitrinden elbiseyi çıkaramayız. Kesin alacaksanız önce Kredi Kartınızı verin ondan sonra elbiseyi indirelim!!! Nasıl yani????"

Elbiseyi alıp kaçacak mıyız? Bedeni oldu, modeli beğendik, istediğimiz rengi deneme hakkımız yok mu? Müşteri Memnuniyetine ne oldu?

Tabii ki vitrini şu anda bozun demiyoruz. Ama başka mağazada var mı, getirtilebilir mi veya 1-2 gün sonra vitrini değiştiğinde size ayırabiliriz, vs. Bunlar benim cümlelerim değil, pek çok mağazada duyduğumuz, müşteriye verilmesi gereken cevaplar.

Evet mağazanın belli prensipleri olabilir, ama bunu müşteriye söylemenin de bir yolu var. Belki biraz güleryüz, daha olumlu yaklaşımlar, ne dersiniz sayın yetkililer? Üstelik indirim sezonu falan değil, gayet iyi bir fiyat ödeyeceğiz.

Benim böyle durumlarda tavrım gayet nettir. Alacağım varsa da almam, ezik miyim ben? Alın cüzdanım, kartlarım sizin olsun, yeterki bu elbiseyi verin! Almak için ayırdığım trikoları da bıraktım. Bizim yüzümüzün asıldığını, ayırdıklarımızı bıraktığımızı ve belki de kendi aramızdaki konuşmaları duyunca, istiyosanız bakalım başka mağazada var mı diye yarım ağız sordular eksik olmasınlar? Geçmiş olsun...

Panora Sarar'ın, gayet güzel ürünlerine rağmen, mağazanın bu kadar boş olmasının nedeni bunlar olabilir mi??????

10 yorum:

  1. Mağazalarda güleryüzlü elaman çalıştırmamak en büyük başarısızlığa etkendir..Bak sizin almaktan vazgeçtiniz ve onlar zarara girdi herkese böyle davransalar müşterileri tek tek kaybederler.Umarım yetkilileri okurda çözüm bulurlar.. Bence sen sararın sitesi filan varsa oraya şikayet maili at.

    YanıtlaSil
  2. Sarar'ı çok severim ben, sık da alışveriş yaparım hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Çok çirkin bir tavır olmuş.. Ben de olsam bırakır ardından da Sarar'ın müşteri ilişkilerini arardım bir kere de benzer bişi Tween'de geldi başıma, aradım anında.. Alışverişte bu tarz mağazalarda biraz şirretlik gerekiyor malesef; yoksa adamlar sanki mağaza sahibiymiş gibi bir tavır takınıyorlar müşteriye karşı.. İnşallah bir geri dönüş yaparlar sana canım:/

    YanıtlaSil
  3. İnsan bu kadar çirkin bir tavırla karşılaşınca soğuyor gerçekten o markadan. Benim de başıma bu tarz şeyler geldiğinde m.hizmetlerini arıyorum ama zaten müşteri memnuniyetine önem vermeyen bir mağazanın m.hizmetleri de cabası çıkıyor o zaman insan bir daha deliriyor.

    YanıtlaSil
  4. bende bu tarz muamelelerden hic hoşlanmam.. COk sinir bozucu.. Benimde başıma gelse bende markadan soğurum..

    YanıtlaSil
  5. almazsanız geri giydirecek ya üşendi zaar.tembelleeeer.bende bi gün bi kıza bi elbisenin bedenini sordum arkamı döndüm benim taklitimi yaptı beni görmedim sandı.döndüm baktım yakalandıııııııın.dedim.ama nasıl kızardı anlatamam.işte onu orda söölicen birine işin den olcak bilmem ne aman boşver terbiyesiz bunlar ya

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Handan , Drama Queen, Did Dans La Mode, Chunli Beauty, Serpil, tşk. ederim desteğinizden dolayı. Bu yazımın bir kopyasını gönderdim firmaya. Ufacık bir hareket insanı soğutmaya yetiyor maalesef. Kimsenin işiyle ilgili zarar görmesini istemem bu yüzden isim bildirmiyorum ama gerekli uyarı yapılmalı bence.

    YanıtlaSil
  7. çok ayıp etmişler gerçekten, olan kendilerine oldu, her daim ilgili personel kurumuna kar ettirir ;) heryerde bu böyle. Sarara yakışmamış doğrusu.

    YanıtlaSil
  8. Çok yerinde bir davranış olmuş seninkisi senin yerinde olsam ben hiç bir şey almazdım ;)

    YanıtlaSil
  9. gerçekten çok ayıp etmişler, vitrinden indirmek, olmuyorsa başka mağazadan getirtmek onların teklifi olmalıydı. demek ki tok satıcılar, bu krizde işleri iyi gidiyor ve ürün satmaya ihtiyaçları yok. aldıklarını bırakmakla çok iyi yapmışsın.

    YanıtlaSil
  10. benim de başıma forum bornova sarar da gelmişti.sevgilime gömlek alacaktım,hediye olacaktı ve bu yüzden sınıftan bir arkadaşımla gittim bedenleri aşağı yukarı aynı olan,beğendiğim bir iki gömleği denetip karar kılacaktım,kesin kararlıyım yani almaya sadece hangisi diye kararsız kaldım,denetmediler!!!geçen yıl sevgililer gününe yakın olmuştu bu olay ve ben sinirden çıldırmıştım!!ki erkek arkadaşıma daha önce oradan çok parça almışlığım vardır ama bu olaydan sonra girmedim bile içine bir daha mağazanın.

    YanıtlaSil