"Aşk,
Hem burada hem ötede yanmaktır
Aşk,
Sırattan geçmek kadar kolay ve zordur
Aşk,
Yakalarsa bırakamayacağın bir hastalıktır.
Kanına girmeye görsün,
Geçmişin, geleceğin, uykuların ve rüyaların olur....."
Yukarıdaki satırların bir yemek kitabından alındığını söylesem ne dersiniz?
Şef Ömür Akkor'un "Dünyanın en iyi yemek tarihi kitabı" ödülünü kazanan eseri SELÇUKLU MUTFAĞI, işte böyle farklı bir kitap.
Kitap o kadar farklı ki..Türk ve Osmanlı mutfak kültürünün temelini oluşturan Selçuklu mutfağını bir roman tadında anlatırken; unuttuğumuz , hatta hiç duymadığımız tariflerle bizi buluşturuyor.
Sayfaları süsleyen minyatürleriyle, iştah açıcı fotoğraflarıyla, her satırında verilen emek hissediliyor...
Biscottimia'nın güzel sahibesi Merve hnm, Ömür Hoca'nın Ankara'ya geleceğini ve kitabını imzalatabileceğimizi duyurdu.
Biscottimia'nın birbirinden nefis lezzetlerinden oluşan bir kahvaltıda bizi Ömür Hoca'yla ve Ankara'nın gastronomi ustalarıyla buluşturduğu için kendisine teşekkür ediyor ve yeni sürprizler bekliyorum :)
okumak lazım bende merak ettım bu kıtabı:) acaba İstanbuldada subelerı var mı cok guzel de bır mekanmıs:)
YanıtlaSilKitap gerçekten güzel...Biscottimia umarım İstanbul'da da şube açar..ortamı çok sıcak, herşey lezzetli...Ankara'ya yolun düşerse mutlaka uğra :))
YanıtlaSil