LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

3 Nisan 2010

Evlilik Hazırlıkları 1: Bekarlığa Veda/Kına Partileri


Uzun yıllar Düğün, Kına, Bekarlığa Veda partileri organizatörlüğü yaptım. İtiraf etmeliyim ki en keyif aldığım işimdi çünkü hep farklı bir konsept bulup onun üzerinde çalışmayı tercih ettim. Şimdi profesyonelce olamasa da yakın arkadaşlarım veya fikrimi soranlar için ufak tefek organizasyonlar yapıyorum.

Yaz geliyor, düğün mevsimi açıldı, bizim bloggerlarımız arasında da pek çok evlilik hazırlığı yapanlar var. Ben de birkaç ufak fikir vermek istedim, belki hazırlıklarınızda yardımcı olur.

Başlangıç olarak genellikle gelinin yakın arkadaşları tarafından hazırlanan "Bekarlığa Veda/Kına" Partilerini seçtim, ki benim en severek yaptığım hazırlıklardır. Artık pekçok mekanda hazır paket programlar var, ancak daha çok düşünülüp emek verilmiş, daha ekonomik ve daha samimi ortamları tercih ederim. Çünkü tecrübeyle sabittir, evlendikten sonra yakın arkadaşlarınızdan bir süreliğine bile olsa uzak kalmamanız mümkün değil. Bu nedenle genelde ev ortamında daha samimi (belki daha özgür :) partiler hazırlamanız mümkün.
Çok kalabalığa kaçmadan gerçekten sizin için önemli kişileri davet edebilirsiniz. Eğer bu geline sürpriz bir partiyse onun için sürpriz olacak (ancak rahatça eğlenmenizi engellemeyecek) arkadaşlarını davet edebilirsiniz. Ancak sakın düğünden 1-2 gün önce olmasın, çok eğlenip düğünde şiş gözlerle dolaşma riski var :))

Önce geceye bir isim düşünüp ( Kızlar Partisi, Kokoş Party, "..."in Gecesi, gibi ) minik davetiyeler hazırlayabilirsiniz.

Bu davetiyenin yanında gecenin konseptiyle uygun minik bir hediye verebilirsiniz. Konsepti seçerken gelinin zevklerini gözönüne alın. Çayı seven birine içinde özel bir çay olan minik keseler hazırlayabilirsiniz, Çok seyahat ediyorsa valizlere takılan kimlik kartlarından davetiyeler yapabilirsiniz.Makyaja meraklıysa glosslar, aynalar hazırlayabilirsiniz. Örneğin Kokoş Parti için leopar desenli bir kart hazırlayıp otriş tüyleriyle süsleyebilirsiniz. Tek taş şeklinde hazırlanmış anahtarlıklara davetiye kartlarınızı iliştirebilirsiniz. Ayakkabı şeklinde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.Yaratıcılığın sınırı yok. Bunlar çok masraflı diye düşünmeyin sakın, internette çok çok uygun fiyatla birçok şey bulabilirsiniz veya en değerlisi kendi el emeğinizle hazırlık yapabilirsiniz.

O sizin en yakın arkadaşınız ve en özel günü, birazcık emek vermeye değer.

Konsept belirlenip davetiyeler dağıtıldıktan sonra sıra gecenin hazırlıklarına geldi.



Söylediğim gibi ev ortamı çok uygun ama illa dışarıda kutlanmak isteniyorsa, öncesinde evde samimi ufak bir kutlama yapılabilir. Ekonomik durumunuz uygunsa bir otelde büyük bir oda veya süit kiralayabilirsiniz (Ankara'da oteller pek uygun bulmasa da İstanbul'da bunu yapan 5 yıldızlı oteller mevcut :) Neresi olursa olsun mekanı birazcık süslemek lazım. Gelinin resmini bastırdığınız balonlar, konsepte uygun peçeteler, bardaklar, kapıya asacağınız posterler, pek çok seçenek mevcut.

Yine ekonomik seçenekler yaratabilirsiniz. Örneğin kadehlerinizi, hatta çatal-bıçaklarınızı beyaz kurdeleler ve dantellerle süsleyebilirsiniz. Masada gelinin oturacağı sandalyeyi tüllerle çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Önemli olan geline kendini çok özel hissetirebilmek. Tüllü taçlardan, duvaklardan bahsetmiyorum herkes biliyor.Ama partiye katılan tüm kızlara renk renk tüllerden duvaklar hazırlayabilirsiniz.



Geceyle ilgili diğer çalışmalara gelince... arkası yarın..... :)
Dip not: adresler veya hazırlık konusunda danışmak istediğiniz konular olursa çekinmeden mail atabilirsiniz, seve seve yardımcı olurum :)
*resimler internetten alınmıştır

4 yorum:

  1. böyle biseye basladigin icin cok sevindim.2 agustosta dugunum olucak malesef yurt disinda olmam ve dugunden 10gun önce ankaraya gitme gibi bi durumum oldugu icin cok stres yapiyorum butun herseyi nisanlim halledicek ama benim icin gelinlik ,kuaför,fotograf cok önemli..cok ince ayrintilari dusundugum zamansa isin icindn cikamiycam gibi geliyo :))Kina gecesini bi salonda yapicaz ama gece butun kizlari eve getirmeyi dusunuyorum :)) senden rica ankarada bildigin yerleri paylasman ..

    YanıtlaSil
  2. Okuyunca çok heyecanlandım :) iki ay önce çok sevdiğim bir arkadaşım evlendi, ben de onun kına gecesi ve bekarlığa veda partisini organize etmiştim.. kesinlikle çok keyif aldım tüm süreçten.. dedim "keşke böyle bir iş yapıyor olsam :)" benim yaptıklarım da şu linkte: http://turuncugezegen.blogspot.com/2010/01/dun-aksam_30.html

    YanıtlaSil
  3. Sevgili enk, önce şimdiden tebrik ederim.Tabii ki elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Lütfen mail adresini bildir. Sana detaylı bir liste göndermeye çalışacağım.Fazla stres gelinlere iyi gelmez, rahat ol, eminim nişanlın senin için en güzelini düşünüyordur :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Turuncu Gezegen, sayfanı gezdim. Çok güzel bir Bekarlığa Veda olmuş ellerine sağlık. Gerçekten çok zevkli ama bir o kadar da heyacanlı ve stresli bir iş :))

    YanıtlaSil